Welke cheatmeals bevatten eiwitrijk voedsel?

cheatmeals, Eiwitrijk voedsel, spiermassa opbouwen -

Welke cheatmeals bevatten eiwitrijk voedsel?

Als sporter die bezig is met het opbouwen van spiermassa ben je vooral geïnteresseerd in eiwitrijk voedsel, omdat eiwit de voedingsstof is waarmee we spiermassa opbouwen. Veel sporters die dagelijks bewust bezig zijn met gezond eten verwennen zichzelf 1 keer in de week met een cheatmeal. Een cheatmeal staat voor een maaltijd die niet persé gezond is en meestal ook nog eens veel vetten bevat, maar die je echt lekker vind en jezelf ermee wil verwennen om eens in de week af te wijken van je normale voedingspatroon.

  

Het is extra mooi als je cheatmeals kunt vinden die je lekker vind en je ook nog eens flink helpen met spiermassa opbouwen. Het zouden dan cheatmeals moeten zijn waar eiwitrijk voedsel in zit. Bijvoorbeeld, een grote bak friet kan lekker zijn, maar het bestaat voornamelijk uit koolhydraten en vetten. Je zou met frieten als cheatmeal dus nauwelijks eiwitten binnenkrijgen. Om je wat inspiratie en opties te geven over welke cheatmeals eiwitrijk voedsel bevatten volgen hieronder 5 cheatmeals:

  1. Barbeque - Als je kan genieten van barbeque dan wordt het wel erg makkelijk om enorm veel eiwitten binnen te krijgen. Buiten de salades, frietjes of sauzen die je gebruikt is het één en al eiwitrijk voedsel. Gemiddeld zit je met het vlees op 20 gram eiwitten per 100 gram. Indien je vooral kip of biefstuk eet in plaats van hamburgers en worsten kun je het niet eens een cheatmeal noemen, omdat het weinig vet bevat. 
  1. Lasagne - Voor veel mensen één van hun favoriete cheatmeals. Dankzij het gehakt en kaas is er genoeg eiwitrijk voedsel om je spieren te verwennen. Met lasagne zit je gemiddeld op 40 gram eiwitten per bord. Lasagne is te bestellen in een restaurant, kant en klaar te vinden in de supermarkt en eenvoudig zelf te maken door het recept te volgen. 
  1. Sushi - Tegenwoordig erg populair en ook nog gezond. Waarschijnlijk behoort sushi tot de meest gezonde cheatmeals die je kunt hebben. Naast de rijst die vooral uit koolhydraten bestaat wordt er ook veel vis, vlees en kip gebruikt dat één en al eiwitrijk voedsel is. Bij de meeste sushi-restaurants kun je naast sushi ook extra vlees hapjes bestellen, waarmee je de eiwitten flink omhoog kunt boosten. 
  1. Taco’s - Met taco’s zit je gemiddeld op 12 gram eiwitten per taco. Na een aantal te hebben gegeten stapelen de eiwitten zich snel op, dus ook taco’s is een van de ideale cheatmeals om spiermassa op te bouwen. Dankzij vlees, kip, bonen en kaas is er genoeg eiwitrijk voedsel te vinden in taco’s. 
  1. Kip döner - Ook dit is één van de populaire cheatmeals in Nederland en België. Hoewel er meerdere vleessoorten zijn krijg je er met de kipdöner de meeste eiwitten binnen en toevallig ook nog eens het minste vet. Ondanks dat het vetgehalte niet zo belangrijk is bij cheatmeals is het toch mooi meegenomen als dat ook in je voordeel werkt. 

Schrijver: Badreddine Boutaybi Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Soortgelijke Blogberichten

Gezond eten maar toch niet afvallen? Dit is het probleem…
Hoe kan het dat sommige mensen wekenlang alleen maar gezonde voeding eten en toch niet afvallen? Dit komt erg vaak vo...
Lees meer
Hoe kan je armspieren trainen om grote gespierde armen te krijgen? 5 tips!
Als je je armen groot en gespierd wilt krijgen dan is dit de ideale pagina voor jou! Hieronder gaan we langs 5 tips d...
Lees meer
Hoe kan je snel afvallen naast minder eten en meer bewegen?
Ben je van plan om te starten met afvallen of ben je al bezig en wil je weten hoe je nog sneller kunt afvallen? Zo ja...
Lees meer

Tags