Welke eiwitrijk voedsel maakt het makkelijk om de eiwitten hoog te houden voor spiergroei?

eiwitinname, Eiwitrijk voedsel, eiwitrijk voedsel lijst, eiwitten hoog houden, spiergroei, voedsel met veel eiwitten -

Welke eiwitrijk voedsel maakt het makkelijk om de eiwitten hoog te houden voor spiergroei?

Voedsel met veel eiwitten is niet moeilijk te vinden, maar van welke eiwitrijk voedsel kan je veel eten zonder dat het moeite kost? Om serieuze spiergroei te veroorzaken zul je flink moeten gaan eten. Net zoals Arnold Schwarzenegger altijd heeft aangegeven is 2 gram eiwitten per kilo lichaamsgewicht het minimum dat je dagelijks hoort aan te houden om het proces van spiergroei te blijven stimuleren.  

Dat kan voor veel beginnende sporters best een uitdaging zijn, al helemaal als je geen grote eetlust hebt. Toch is elk probleem op te lossen, dus zeker ook deze. Zo is er eiwitrijk voedsel waar je makkelijk grotere porties van kan eten (ook met weinig eetlust) en zijn er producten die je kunt toevoegen of vervangen om je maaltijden meer eiwitten te laten bevatten. Bekijk de 7 tips hieronder die je kunt gebruiken om dagelijks meer eiwitten binnen te krijgen voor ultieme spiergroei! 

1. Vis in plaats van rood vlees

Een halve kilo rood vlees is moeilijker binnen te krijgen dan een halve kilo vis, omdat vlees moeilijker verteerbaar is en je al gauw een zwaar en vol gevoel bezorgd. Vis voelt lichter, luchtiger en is makkelijker te verteren door het lichaam. Beide bevatten een gelijkwaardige hoeveelheid eiwitten. Je hoeft niet bij elke warme maaltijd vis te gaan eten totdat het je strot uitkomt, maar zeker op de dagen dat je minder eetlust hebt maar toch veel eiwitten binnen wilt krijgen voor spiergroei is het verstandig om te kiezen voor hetgeen dat makkelijk is binnen te krijgen. 

Easy Lemon Butter Fish - Fish Recipes | Keto Recipes Guru

2. Eiwitpoeder toevoegen

Eiwitpoeder is letterlijk ontworpen om op een eenvoudige manier meer eiwitten binnen te krijgen voor meer spiergroei. Met 1 eiwitshake (2 schepjes) krijg je al 30 gram of meer aan eiwitten binnen. Met eiwitpoeder ben je niet alleen in staat om een drinkbare shake te maken, maar je kunt het ook nog eens op verschillende manieren aan maaltijden toevoegen. Zo kun je bijvoorbeeld een schepje of 2 toevoegen aan je magere kwark wat het zelfs lekkerder zal maken of je kunt 2 schepjes mixen met 50 ml halfvolle melk, 50 gr havermout + 3 eieren en daar eiwitrijke pannenkoeken van maken. 

Optimum Nutrition Whey Protein Isolate, Packaging Type: Paper Bag & Plastic  Container, Rs 1500 /bag | ID: 19314952430


3. Geraspte kaas op je warme maaltijd

Kaas bevat veel eiwitten. Wat eiwitgehalte betreft zitten de meeste kazen zelfs op de level van vlees, vis en kip. Wel bevatten de meeste kazen ook veel vet en kun je het beste kiezen voor magere kaassoorten als je niet veel vet wilt binnenkrijgen. Geraspte kaas maakt pastagerechten, rijstgerechten en warme broodjes zoveel lekkerder… maar niet alleen dat… je bent eiwitrijk voedsel aan het toevoegen zonder dat je maaltijd moeilijker binnen te krijgen wordt. Het eten wordt lekkerder en je scoort meer eiwitten, ideaal! 

4. Eiwitbrood ipv normaal brood

Vervang het brood dat je dagelijks eet door eiwitbrood. Supermarkten als bijvoorbeeld Albert Heijn, Lidl en Jumbo verkopen eiwitbrood al voor langere tijd, maar tegenwoordig zijn ze ook te vinden in de kleinere supermarkten. Je ruilt veel koolhydraten (bij normaal brood) in voor veel eiwitten (bij eiwitrijk brood). Zo kun dus je dagelijks dezelfde hoeveelheid brood eten, maar toch veel meer eiwitten binnen krijgen! 

Eiwitbrood van de Lidl review: Kopen of niet? - lifestyleplek

5. Gebruik eiwitrijk beleg op je brood 

Om het nog mooier en extremer te maken kun je eiwitrijk beleg toevoegen aan (bovengenoemde) je eiwitrijke brood. Broodbeleg waar veel eiwitten in zitten zijn producten als kipfiletplakjes, runderrookvlees, rosbief, gerookte zalm, slankie smeerkaas, pindakaas, gekookte ei schijfjes en tonijn in blik. Een combinatie van eiwitrijk beleg met eiwitrijke brood zal je eiwitinname flink omhoog tillen. 6. Drink een flesje vloeibaar eiwit

Ik hoop niet dat je in shock bent, maar vloeibaar eiwit is best makkelijk te drinken en helpt je opweg naar flinke spiergroei. Veel bodybuilders gebruiken vloeibaar eiwit niet alleen om een omelette te maken, maar die drinken het zo nu en dan om meer eiwitten binnen te krijgen. Misschien zijn eieren ranzig en moeilijk te drinken met het eigeel erbij, maar zonder eigeel en koud uit de koelkast is het prima te doen. 

Gepasteuriseerd eiwit | Alles over deze vloeibare variant

7. Gebruik eiwitrijke tussendoortjes

Als je toch gaat snacken onderweg of tijdens een film… gebruik dan eiwitrijke snacks, zodat ook de tussendoortjes jou helpen met het creëren van spiergroei. Voedsel met veel eiwitten die je kunt gebruiken als snack: gekookt ei, noten, eiwitrepen, babybel protein, beef jerky en een blikje vis. Maak het jezelf makkelijk om veel eiwitten binnen te krijgen zonder dat het je teveel moeite kost, zodat het proces van spiergroei makkelijk en lang is vol te houden. 

De Zuivelhoeve is open in Amersfoort: laat die kaas maar komen - indebuurt  Amersfoort

 

Schrijver:
Badreddine Boutaybi


Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Soortgelijke Blogberichten

Hoe kun je het beste droog trainen?

Allereerst, wat is droogtrainen? Droog trainen, ook wel bekend als ''cutten'' in de fitnesswereld, is een proces waar...
Lees meer

Eiwitreep maken! Een simpel recept voor gezonde goedkope eiwitrepen.

Als je thuis je eigen eiwitrepen wilt maken, dan ben je op de juiste pagina belandt. Hieronder deel ik een simpel rec...
Lees meer

Zonder hongergevoel afvallen! 5 Tips voor het onderdrukken van hongergevoel.

Het is een veelvoorkomende misvatting dat afvallen gepaard moet gaan met constante honger en ongemak. Wat als ik je v...
Lees meer

Tags