Welke eiwitrijke tussendoortjes zijn goed voor zowel spieropbouw als afvallen?

eiwitrijke snacks, eiwitrijke tussendoortjes -

Welke eiwitrijke tussendoortjes zijn goed voor zowel spieropbouw als afvallen?

Om aan de criteria te voldoen van eiwitrijke tussendoortjes voor zowel spieropbouw als afvallen zijn er 2 eisen opgesteld: Minimaal 5 gram eiwitten en maximaal 200 calorieën per portie. Ook zijn de hieronder volgende eiwitrijke tussendoortjes kant en klaar. Je hoeft dus geen recept te volgen of tijd kwijt te zijn aan het voorbereiden ervan. Ook met een drukke dag in het vooruitzicht kun je deze eiwitrijke snacks eenvoudig meenemen om zo op de juiste koers blijven.  
  

Eiwitdieet Detox Low Carb Repen

  
1. Tonijn in blik
- Ideaal voor zowel bodybuilders als mensen die snel willen afvallen. Met een blikje tonijn van 100 gram zit je op maar liefst 26 gram eiwitten en maar 115 calorieën. Eén van de beste eiwitrijke tussendoortjes die je in de supermarkt kunt vinden. Tegenwoordig zijn ze ook te verkrijgen met een extra smaakje.

2. Magere kwark - Met magere kwark zit je maar op 50 calorieën per 100 gram wat dus erg laag is, daarnaast krijg je 8.5 gram eiwitten binnen per 100 gram. Het is aan jou hoeveel gram je wilt gebruiken als portie voor je eiwitrijke tussendoortje. Als tip voor degene die wat smaak missen: Voeg een beetje slimpie siroop (0 calorieën) toe en roer het door je kwark.

3. Babybel Protein - Nieuw in de supermarkt! Een eiwitrijke snack voor de kaasliefhebber. Per verpakte blokje kaas is het 42 calorieën en 5 gram eiwitten die je binnen krijgt. Je kunt er dus gerust 2 tot 3 gebruiken voor je snack-break om meer eiwitten binnen te krijgen en nog prima te zitten wat calorieën betreft. 

4. Protein shake - Eiwitpoeder is al een populaire eiwitrijke tussendoortje onder bodybuilders, maar ook voor degene die snel willen afvallen is de protein shake een prima snack. Per portie is het maar liefst 31 gram eiwitten en 160 calorieën, wat dus prima past bij zowel spieropbouw als afvallen.

5. Carpaccio - Een heerlijke snack voor de vleesliefhebber. Carpaccio wordt meestal in een 2 portie verpakking verkocht van 120 gram. Voor 120 gram is het 185 calorieën en 22 gram eiwitten. Een ideale eiwitrijke snack voor in de middag of laat in de avond voor de tv.

6. High Protein Bar - De calorieën en eiwitgehalte verschilt per reep en per merk. Het is dus aan jou om een goede te vinden door het etiket te lezen. Voor deze lijst is er als voorbeeld de High Protein Bar gekozen. Per reep is het 164 calorieën en 17 gram eiwitten. 

7. Gerookte zalm op rijstwafel - Een frisse en luchtige eiwitrijk tussendoortje. Voor één portie gerookte zalm is het 42 calorieën en 5 gram eiwitten. Voor 1 rijstwafel is het 30 calorieën en 0.7 gram eiwitten. Samen is dat dus 72 calorieën en 5.7 gram eiwitten.

8. Gekookt eitje - Een gekookt eitje is 95 calorieën en 7.7 gram eiwitten. Tegenwoordig ook kant en klaar te verkrijgen in bijna elke supermarkt. Een ideale eiwitrijke snack voor zowel spieropbouw als afvallen.

9. Gekookte garnalen - Garnalen in knoflookmarinade. Een heerlijke kant en klare snack voor de visliefhebber. Voor een bakje van 80 gram is het 168 calorieën en 11 gram eiwitten.

10. Bifi Worst - Zowel de vlees als kalkoen variant zitten op bijna dezelfde cijfers als het gaat om calorieën en eiwitten. Voor 1 worst is het 102 calorieën en 5 gram eiwitten.

Schrijver: Badreddine Boutaybi


Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Soortgelijke Blogberichten

De 10 beste bicep oefeningen voor beginners om spiermassa op te bouwen!
Er zijn tientallen goede bicep oefeningen die je in de sportschool kunt gebruiken om je biceps groot en sterk te krij...
Lees meer
Grotere ARMEN krijgen in 30 dagen! 4 Praktische Tips
Het is mogelijk om binnen 30 dagen duidelijk verschil in je armspieren te zien. Als je qua training er meer aandacht ...
Lees meer
3 Tips om je rug te trainen in de gym voor flinke spiermassa zonder blessures!
Een brede gespierde rug opbouwen is niet alleen een kwestie van regelmatig rug trainen, maar er zijn technieken die j...
Lees meer

Tags