Gezonde snacks voor afvallen! Ideaal in de zomer maar ook heerlijk voor in de avond.

gezonde snacks, gezonde snacks afvallen, gezonde snacks afvallen maken, lekkere snacks afvallen, zomer snacks -

Gezonde snacks voor afvallen! Ideaal in de zomer maar ook heerlijk voor in de avond.

Ideale zomers nacks voor afvallen zijn snacks die niet veel suikers of calorieën bevatten en niet te zwaar op de maag liggen. Bekende zomer snacks zoals bijvoorbeeld ijsjes, frituur snacks en snoep zijn alles behalve gezond. Natuurlijk is het geen ramp als je er een keer gebruik van maakt, maar doe je dit regelmatig dan zul je de gevolgen ervan merken. 

Als je gezond gaat snacken wil dat zeker niet zeggen dat je alleen maar groente loopt te snacken en niets zoets binnen kan krijgen. Er zijn tegenwoordig erg veel gezonde opties beschikbaar. Voor elke populaire snack is er wel een gezonder alternatief te vinden. 

Ervaren sporters die zoeken bewust naar alternatieven en recepten om gezonde snacks zelf te maken en vandaar dat de meeste er vanaf weten, maar voor beginners kan het verwarrend zijn en het erop lijken alsof er niet veel keuze is. Om je op weg te helpen volgen hieronder 7 gezonde zomer snacks die je als optie of inspiratie kan gebruiken.

1. Gezonde shake invriezen

Elke smoothie of shake die je in de blender kunt voorbereiden kun je ook in een kommetje invriezen om later als schepijs op te eten. De opties zijn eindeloos en je kunt de calorieën erg laag houden.

Zelf doe ik dit vaak met eiwitshakes en het gekke is dat ik niet hou van eiwitshakes drinken, maar als schepijs vind ik het heerlijk en verkoelend. Wees creatief en bedenk je eigen gezonde schepijs. 

Het is toch geweldig als je in de zomer elke dag kunt genieten van grote kommetjes schepijs zonder in gewicht aan te komen. Sterker nog, als je gezonde producten gebruikt zoals fruit en magere zuivelproducten dan helpt het je juist met afvallen.

2. Gezonde versie van tapas 

Bij de standaard tapas worden vaak vette worsten en kazen gebruikt, waardoor de calorieën omhoog schieten. Dat is niet ideaal voor tijdens het afvallen.

Maar je kunt met gemak je eigen gezondere tapas-dienblad klaarmaken door magere stukjes kaas, vlees, kip en vis te gebruiken. Wat ook gezond en lekker kan zijn, is stukjes gegrilde groenten erbij doen.

Dit zijn meerdere snacks in 1 waar je samen op een zomerse dag van kan genieten en je bepaalt zelf hoe gezond je het wilt maken. Vooral met groente en magere stukjes vlees, vis of kip kun je best veel eten en nog laag blijven qua calorieën. Als je dit soort hapjes goed doet kruiden en combineren dan zal het zeker geen tegenvaller zijn.

3. Protein pudding of kwark

Deze vind je kant en klaar in de supermarkt. Ze zijn lekker koud, zoet van smaak en laag in calorieën. In veel supermarkten zijn ze ook nog eens voordelig geprijsd.

Aangezien het eiwitgehalte hoog is, is dit niet alleen een snack die ideaal is voor afvallen, maar ook voor spiermassa opbouwen. Eiwit is de voedingsstof waarmee het lichaam spiermassa kan aanmaken. Dus als je wat meer spiermassa wilt terwijl je het vet aan het kwijtraken bent dan is het alleen maar goed om eiwitrijker te eten. 

Ik heb ze ook altijd in de koelkast liggen. Zelf haal ik ze bij de Lidl, maar bij de Albert Heijn en Jumbo zul je ze ook vinden. Qua voedingswaarde zijn ze erg gelijkwaardig aan elkaar, eigenlijk is alleen het merk anders. 

4. Snack salade

Salade is gezond, verfrissend en laag in calorieën. Een kant en klare tonijnsalade in blik is er bijvoorbeeld 1 die je overal met je mee kunt nemen en die zelfs goed blijft zonder dat het gekoeld wordt bewaard.

Het meest ideale is wel om zelf een salade klaar te maken. Zo bepaal je zelf welke groente je erin wilt hebben en of je er bijvoorbeeld nog stukjes kip bij wilt doen.

Je zou bijvoorbeeld in de ochtend een grote kom salade kunnen maken die je vervolgens in kleine vershoudbakjes verdeeld, zodat je de komende dagen op elk moment een gezonde verfrissende salade snack tot je beschikking hebt.  

5. Kommetje aardbeien

Hoewel aardbeien 1 van de zoetere fruitsoorten is, is het toch 1 van de fruitsoorten die de minste suikers bevat en met minder dan 40 calorieen per 100 gram is het een prima snack voor tijdens het afvallen.

Bewaar ze trouwens in de koelkast, zodat je met het warme weer kan genieten van een koud verfrissend kommetje aardbeien. 

6. Waterijsjes maken met 0% siroop

Je hebt vast wel van die plastic of silicone ijsmakers gezien. Je kunt daar je eigen waterijsjes mee maken.

Als je die doet opvullen met water en een beetje 0% siroop dan krijg je lekkere zoete ijsjes gemaakt waar letterlijk geen calorieën in zitten. 

Je kunt dus de hele dag door genieten van zoete ijsjes eten zonder dat het impact heeft. Je hebt eigenlijk alleen maar water binnengekregen en een beetje 0-calorieën siroop. Het is dus ook nog eens een goede manier om ervoor te zorgen dat je genoeg water binnenkrijgt.

Als je bij de Albert Heijn of Jumbo boodschappen doet dan kun je de Slimpie Siroop uitproberen. Er zitten geen calorieën in en er is keuze uit verschillende smaken. 

7. Rijstwafel met eiwitrijk beleg

Als je toch meer zin hebt in iets hartigs, maar niet iets wat te zwaar op de maag ligt, dan is rijstwafel met bijvoorbeeld mager vlees of vis-beleg een uitstekende keuze.

Met belegsoorten als runderrookvlees, kipfilet of gerookte zalm kun je een gezond goed vullende snack maken die ook nog eens weinig calorieën bevat.

Dit waren de 7 zomersnacks die helpen bij het afvallen. Als je zulke artikels leuk zou vinden in de vorm van video's dan kun je hieronder abonneren op ons YouTube kanaal. Je vindt er veel video's over voeding en trainen en er zullen nog vele volgen. Veel succes en plezier tijdens het afvallen!

 

Schrijver:
Badreddine Boutaybi


Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Soortgelijke Blogberichten

Hoe kan je snel afvallen naast minder eten en meer bewegen?

Ben je van plan om te starten met afvallen of ben je al bezig en wil je weten hoe je nog sneller kunt afvallen? Zo ja...
Lees meer

(Zonder Koken) Voeding voor spiermassa. De beste maaltijden voor spiergroei die snel en makkelijk zijn.

Als je totaal niet van het koken bent, maar wel eiwitrijke maaltijden wilt binnenkrijgen om spiermassa op te bouwen, ...
Lees meer

10 Makkelijke (niet koken) eiwitrijke maaltijden voor spiermassa opbouwen tijdens bulkfase.

Als je totaal niet van het koken bent, maar wel eiwitrijke maaltijden wilt binnenkrijgen om spiermassa op te bouwen, ...
Lees meer

Tags