(Zonder Koken) Voeding voor spiermassa. De beste maaltijden voor spiergroei die snel en makkelijk zijn.

beste maaltijden voor spiermassa, gezonde maaltijd zonder koken, maaltijd zonder koken, maaltijden voor spiermassa, voeding voor spiermassa, voeding voor spieropbouw -

(Zonder Koken) Voeding voor spiermassa. De beste maaltijden voor spiergroei die snel en makkelijk zijn.

Als je totaal niet van het koken bent, maar wel eiwitrijke maaltijden wilt binnenkrijgen om spiermassa op te bouwen, dan is dit een bericht voor jou. Hieronder deel ik 10 simpele maaltijden met je die nauwelijks voorbereidingstijd vereisen en waarbij een fornuis niet eens nodig is.

Deze eiwitrijke bulk maaltijden kunnen ook behulpzaam zijn voor sporters die wel willen koken maar wegens een drukke lange werkdag er niet aan toe komen. Er is altijd een oplossing te vinden om op koers te blijven richting je doel in plaats van verkeerd te gaan eten. 

Je kunt deze maaltijden gebruiken om spiergroei te veroorzaken en je zult met deze maaltijden hopelijk ook meer inspiratie krijgen, waardoor je zelf met nog meer ideeën en opties gaat komen. Laten we gaan starten met de eerste!

#1. Volkorenbrood met eiwitrijk beleg

Dit kun je binnen 1 minuut gedaan hebben en het is een maaltijd die je moeiteloos mee naar je werk kunt nemen. Met eiwitrijk beleg worden producten bedoeld als bijvoorbeeld: magere kaas, kipfilet, gerookte zalm, runderrookvlees, pindakaas en vis in blik.

Hiermee kun je een goede portie eiwitten mee binnenkrijgen, maar als je de eiwitten nog hoger wilt hebben dan kun je volkorenbrood vervangen door proteine brood. In sommige supermarkten wordt het proteïne brood genoemd en in andere supermarkten eiwitrijk brood. Het komt precies op hetzelfde neer, dus je zit altijd goed.  

#2. Gepaneerde vis

Denk bijvoorbeeld aan kibbeling, lekkerbek en vissticks. Dit is een warme eiwitrijke maaltijd waarbij je niet hoeft te koken. Het enige wat je hoeft te doen is ze in de airfryer of oven leggen en wachten en het is niet eens wachten, want je kunt ondertussen andere nuttige dingen doen en een kwartier of 20 minuten later beginnen met eten.

Om een goede portie eiwitten binnen te krijgen is het aan te raden om een heel pak te gebruiken. Dit zal tussen de 300 en 500 gram zijn, wat eigenlijk ook niet zo veel is voor een sporter die aan krachttraining doet.

#3. Magere Kwark met noten en fruit

Deze combinatie bestaat uit kant en klare producten. Je kunt dus meteen eten.
Aangezien je aan het bulken bent, kun je ook voor volle kwark kiezen, maar ik raad magere kwark aan, omdat het eiwitgehalte daar hoger is en het een gezondere keuze is.

Voor meer smaak kun je er noten of fruit doorheen mengen, maar allebei is ook een optie. Noten zijn behulpzaam bij bulken, omdat ze de eiwitinname verhogen, veel gezonde vetten bevatten en de calorieën laten stijgen, waardoor aankomen makkelijk wordt.

Dit is niet alleen een maaltijd zonder voorbereidingstijd, maar ook een super goedkope maaltijd, dus als je in deze fase op je geld hoort te letten dan is dit ideaal. Je hebt tegenwoordig trouwens ook proteïne kwark en proteïne pudding. Daar zit al genoeg smaak in en ook de prijzen vallen mee. Het is dus ook prima om daarvoor te kiezen in plaats van magere kwark.

#4. Kant en klare diepvries maaltijden

De kant en klare maaltijden in de diepvries hebben in de meeste gevallen minder conserveermiddelen dan de kant en klare maaltijden op de versafdeling. Vandaar dat, als je geholpen zou zijn met een kant en klare maaltijd, je beter bij de diepvriesafdeling kan kijken dan bij de koeling.

Tegenwoordig zijn er in veel supermarkten ook diepvriesmaaltijden te vinden die bewust gericht zijn op sporters, dus dat is gunstig. Vaak zijn deze maaltijden van merken die ook fitness supplementen verkopen.

Veel kant en klare maaltijden hebben maar een kleine portie vlees, vis of kip, omdat dit het duurste ingrediënt is, maar dit zijn precies de producten die veel eiwitten bevatten. Dus kijk even op het etiket of je minstens 30 gram eiwitten kan binnenkrijgen, want 30 gram eiwitten per maaltijd is eigenlijk het minimum voor een bodybuilder.

Met minder wordt het toch lastiger om de dag te eindigen met voldoende eiwitten. Als de eiwitten aan de lage kant zijn, maar je de maaltijd toch wilt hebben, dan kun je er een eiwitrijk product aan toevoegen of een proteïne drink bij je maaltijd innemen. 

#5. Instant noodles met gebraden kip-stukjes

Je hoeft alleen wat heet water toe te voegen aan de noodles en je kunt een paar minuten later eten. De gebraden kip stukjes vind je kant en klaar in de supermarkt bij de gekoelde rekken waar je ook het vleesbeleg kan vinden.

Deze gebraden kip stukjes hoeven niet opgewarmd te worden. Ze worden ook vaak gebruikt voor in salades, dus zodra de noodles klaar zijn kun je die er doorheen mengen.

Ook dit is een goedkope snelle maaltijd. De noodles zijn er voor je portie koolhydraten en met de gebraden kip stukjes krijg je de eiwitten binnen. 

#6. Grote eiwitshake

Eiwitpoeder in de blender mengen met melk, een handvol noten, wat havermout en stukjes fruit is een gezonde goed vullende maaltijd die je in 2 minuten hebt voorbereid.

Eiwitpoeder, melk en noten leveren eiwitten op. Havermout en fruit voor koolhydraten en noten bezorgen naast eiwitten ook een flinke portie gezonde vetten. Je krijgt met deze maaltijd dus van elke voedingsstof genoeg binnen.

Dit is letterlijk een zelfgemaakte weight gainer. Super ideaal voor sporters die willen aankomen maar moeite hebben met 4 tot 6 maaltijden per dag eten. Je kunt kijken hoe ver je met maaltijden komt en de extra voeding die je tekort komt kun je alsnog binnen krijgen met eiwitshakes. 

#7. Kipschnitzel met 1 minuut rijst

Kipschnitzels kunnen de airfryer of oven in en de magnetron rijst is binnen 1 minuut opgewarmd. Simpel en snel klaar. Het is een kwestie van wachten terwijl je wat anders aan het doen bent. 

Als je aan het lean bulken bent dan kun je kip zonder paneermeel in de airfryer doen in plaats van kipschnitzel, maar als je gewoon wilt groeien en niet bang bent voor wat extra koolhydraten en calorieën dan is kipschnitzel prima!

Als je niet van het koken bent is het sowieso altijd handig om magnetron rijst thuis te hebben. Je kunt het met veel dingen combineren, het is binnen 1 minuut klaar en het blijft lang goed.

#8. Kant en klare salades

In de meeste supermarkten vind je goedvullende maaltijdsalades met toch redelijk wat eiwitten erin. Met bijvoorbeeld maaltijdsalades van 450 gram inhoud waar kip in zit, zul je de 30 gram eiwitten wel bereiken.

Als je het eiwitgehalte nog hoger wilt hebben dan kun je een los product erbij kopen om het eraan toe te voegen. Denk bijvoorbeeld aan stukjes kant en klaar vlees, noten of kaasblokjes.

Sporters die niet koken krijgen helaas vaak te weinig groente binnen. Een maaltijdsalade is dan toch iets waarmee je het enigszins kan rechtzetten.

#9. Ontbijtgranen met extra eiwitten

Ontbijtgranen maken bulken makkelijker, maar ook al ben je aan het bulken is het verstandiger om voor de gezondere varianten te kiezen, want de zoete ontbijtgranen bevatten erg veel suiker.

Met een goede portie gezonde ontbijtgranen en melk kun je al genoeg eiwitten binnen krijgen, maar wat je kunt doen om de eiwitten nog hoger te krijgen is 1 schepje eiwitpoeder door de melk heen roeren voordat je het in het kommetje giet.

Toen ik een beginner was en snel spiermassa wilde opbouwen deed ik dat bijna elke ochtend. Het is een super simpele manier om van ontbijtgranen een eiwitrijke bulk-maaltijd te maken.

#10. Eten afhalen/laten bezorgen

Deze laatste maaltijd is natuurlijk niet voor elke dag, maar stel dat je op het werk bent en eten bent vergeten of in de avond bezoek krijgt en niet wilt koken, dan zijn er restaurants die je best een gezonde maaltijd kunnen bezorgen.

Denk bijvoorbeeld aan een rijst-bowl met vlees, vis of kip, sushi of een warme barbecue schotel. Kies niet voor fast-food of pizza’s, want je wilt uiteindelijk spiermassa opbouwen zonder een flinke buik erbij.

Nou, dit waren de 10 eiwitrijke maaltijden voor sporters die niet willen koken en dit was het dus ook voor dit bericht. Hieronder kun je de video bekijken waarin er 17 goedkope eiwitrijke producten worden gedeeld voor sporters die willen bulken op budget. 

 

Schrijver:
Badreddine Boutaybi


Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Soortgelijke Blogberichten

Hoe kan je armspieren trainen om grote gespierde armen te krijgen? 5 tips!

Als je je armen groot en gespierd wilt krijgen dan is dit de ideale pagina voor jou! Hieronder gaan we langs 5 tips d...
Lees meer

Hoe kan je snel afvallen naast minder eten en meer bewegen?

Ben je van plan om te starten met afvallen of ben je al bezig en wil je weten hoe je nog sneller kunt afvallen? Zo ja...
Lees meer

10 Makkelijke (niet koken) eiwitrijke maaltijden voor spiermassa opbouwen tijdens bulkfase.

Als je totaal niet van het koken bent, maar wel eiwitrijke maaltijden wilt binnenkrijgen om spiermassa op te bouwen, ...
Lees meer

Tags