Blijvende motivatie om te sporten met deze 5 tips!

blijvende motivatie, motivatie, motivatie om te sporten, motivatie sporten -

Blijvende motivatie om te sporten met deze 5 tips!

Elke sporter heeft wel een aantal dagen in het jaar waarin de motivatie om te sporten precies is zoals hij of zij het altijd zou willen hebben, maar hoe zorg je voor blijvende motivatie? Hoe minimaliseer je de dagen met weinig motivatie? Hieronder volgen 5 tips die je kunnen helpen om blijvende motivatie te creëren, zodat wekelijks sporten moeiteloos aanvoelt. 

Tip #1. Partner met passie

Minimaal de helft van alle sporters trainen liever samen dan alleen en dat is begrijpelijk, omdat het goed voelt om elkaar te steunen, leuke gesprekken te hebben en het plezier met elkaar te delen. 

Echter is het enorm belangrijk dat je een partner kiest die passie heeft en niet snel opgeeft, omdat andermans mentaliteit invloed kan hebben op jouw manier van denken. Veel sporters geven op wanneer hun partner stopt, trainingen regelmatig annuleert of vaak klaagt. 

Een positief ingestelde partner daarentegen kan erg veel voor je betekenen. Alles voelt licht, luchtig en moeiteloos aan als je steun, waardering en liefde ervaart. Ook kan dit daardoor een plezierige sport relatie worden voor vele jaren.

Tip #2. Waardevolle doelstelling

Durf een doelstelling het leven in te roepen als je gelukkig zou worden van het eindresultaat, ongeacht hoe groot de doelstelling is. Een beetje fitter worden of een halve kilootje kwijtraken is waarschijnlijk voor niemand een droomdoel en daarom zou het ook lastig zijn om met zo’n vooruitzicht elke dag gemotiveerd te blijven. 

Als je een doelstelling hebt die in positieve zin veel meer in je leven zou veranderen dan stijgt automatisch je enthousiasme en motivatie. Je wilt graag trainen als je een fantastische vooruitzicht in je hoofd hebt opgeslagen. Elke training brengt je dichterbij je ideale leven. Durf daarom te kiezen voor een doel waar je kriebels van in de buik krijgt als je het eindresultaat als behaald zou zien. 

Tip #3. Documantaire maken

Besluit om een journey van bijvoorbeeld 3 of 6 maanden te filmen of te fotograferen om vervolgens met anderen te delen. Dit klinkt misschien vreemd, maar mensen presteren zo veel beter als ze weten dat anderen meekijken. Ze willen graag anderen inspireren als ze weten dat hun journey online zal worden gepubliceerd. 

Er zijn zelfs beroemde sporters die publiekelijk vertellen dat ze regelmatig video’s en foto’s online delen omdat het ze op een hoge level lijkt te houden. Maak hier ook gebruik van als jij van jezelf weet dat je gemotiveerder zou zijn als anderen online meekeken.

Tip #4. Boek de eerste resultaten

Aan het begin is het altijd lastig om de motivatie te behouden, omdat je twijfelt of al de moeite iets gaat opleveren. Zodra je de eerste flinke resultaat hebt neergezet verandert alles. Nu heb je de bevestiging dat jouw aanpak werkt en hierdoor blijf je gemotiveerd. Sterker nog, je gedrevenheid stijgt een level en je gaat je bijvoorbeeld voorstellen van wat als ik dit het hele jaar blijf volhouden? Blijf dus volhouden, want zodra de resultaten beginnen te komen zal het makkelijk worden om gemotiveerd te blijven.

Tip #5. Zorg voor top materiaal 

Goed materiaal op een geordende manier zorgt voor meer motivatie en mentale rust. Als je bijvoorbeeld thuis zou gaan klussen zou je meer zin krijgen om te beginnen als je de beste gereedschap netjes hebt klaarliggen, een fijne werkruimte tot je beschikking hebt en ook de radio + een kopje koffie of thee naast je hebt staan. Het zou echter lastig worden om gemotiveerd te zijn als alles het tegenovergestelde was. 

Zo werkt het ook bij het sporten. Als je topkwaliteit trainingskleding hebt klaarliggen, een geordende playlist tot je beschikking hebt met je favoriete audio, een lekker ruikend warme badkamer op je staat te wachten voor douchen na het sporten en ook de voeding + supplementen netjes zijn bevoorraad dan wordt het niet moeilijk om de rust en motivatie te vinden. 

Zie het sporten niet als straf of opdracht, maar maak er een leuke lifestyle van. Een levensstijl waar je van kan genieten. Zo houd je het voor altijd vol en beleef je plezier ongeacht het resultaat.

 

 

Schrijver:
Badreddine Boutaybi  


Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Soortgelijke Blogberichten

Waarom heb ik geen motivatie om te sporten?
Het kost veel moeite om gemotiveerd te blijven als je het sporten ziet als een verplichte taak op je To-Do lijstje in...
Lees meer
Wat kun je doen tegen faalangst?
Wat je kunt doen tegen faalangst is het oordeel van anderen minder belangrijk maken, beseffen dat je maar 1 leven kri...
Lees meer
Hoe krijg je iemand gemotiveerd?
Je krijgt iemand gemotiveerd door hem of haar te overtuigen dat de gewenste acties de moeite waard zullen zijn. Je ku...
Lees meer