Hoe creëer je een positief mindset?

mindset, Positief mindset, wat is mindset -

Hoe creëer je een positief mindset?

Wat is mindset? Mindset is mentaliteit. Met een positief mindset kun je een prachtige levensstijl voor jezelf creëren. Een positief mindset is afstand nemen van de slachtoffermentaliteit en te focussen op wat er goed is of wat je beter kunt doen, omdat je weet dat waar de focus naartoe gaat er meer van dat in je leven zal terugkomen. Een positief mindset betekent niet dat je heel de dag rondloopt met een glimlach op je gezicht, maar dat de focus van binnen is gericht op positiviteit en optimisme. 

We weten eigenlijk allemaal dat een positieve mindset ons meer oplevert, maar met alle obstakels en dingen die fout gaan in het leven kan het lastig zijn om een positief mindset te behouden. Toch zijn we zelf in controle hoe we met de situaties omgaan. Hieronder beschrijf ik 5 manieren waarmee je de positieve mindset kunt aanwakkeren en leert te behouden.

#1. Bepaal zelf wat nieuws is

Stop met het volgen van het journaal en media dat negativiteit met je deelt. Het journaal op tv en op de radio bestaat voornamelijk uit nieuws dat angst wil opwekken en nieuws dat weinig of geen waarde toevoegt aan jouw leven. Het trekt wel kijkcijfers en dat weten ze ook, omdat onze hersenen vooral zijn ingesteld op het beschermen van onszelf tegen gevaar en daarom trekt het onze aandacht. Hoe kan een oorlog in Afghanistan of fraude pleging ons leven verrijken? Je krijgt op het nieuws nooit te zien hoe iemand van armoede naar rijkdom is gegaan of hoe je bepaalde dingen kunt doen om een beter leven voor jezelf te creëren. Volg personen of kanalen die het beste uit jezelf halen, je inspireren en je helpen met hetgeen in je leven aan te trekken dat je graag wilt en zie hoe sterk je positieve mindset wordt. 

#2. Zie falen niet als negatief

Er wordt door niemand iets bereikt van waarde zonder dat er onderweg fouten worden gemaakt. We leren vooral door fouten te maken of andermans fouten zelf niet te maken. Falen hoort erbij. Laat het je niet leiden naar een neerwaartse spiraal, maar gebruik het om beter te worden en het beste uit jezelf te halen. Met een positief mindset sta je jezelf toe om fouten te maken en ervan te leren. Iemand die niets fout heeft gedaan is iemand die niets heeft ondernomen. 

#3. Wees dankbaar voor wat je al heb

De meeste mensen die moeite hebben met het behouden van een positieve mindset zijn mensen die altijd denken dat het gras ergens anders groener is. Stop met jezelf te vergelijken met anderen. Zie het waarde van dingen niet pas in als je het kwijt bent. Geniet van de dingen die wel goed in je leven zijn en je zult meer goede dingen aantrekken. Dankbaarheid is een positieve emotie die je mindset versterkt. Laat je inspireren, maar volg je eigen pad naar je ideale leven. 

#4. Maak het oordeel van anderen niet belangrijk

Het oordeel van anderen als belangrijk zien is één van de grootste muren naar een positief mindset. Door het oordeel van anderen als belangrijk te zien ga je jezelf enorm bekritiseren. De kritiek die je vervolgens 24 uur per dag ervaart belemmert je van doen wat je graag zou willen doen om gelukkig te zijn. Je bent constant op je hoede en gevangen in je eigen gedachten. Laat jezelf vrij en het is oké dat je niet perfect bent, niemand is perfect. Leef het leven dat je wilt leiden en laat de kettingen los. Als mensen hebben wij zelf het meeste respect voor degenen die hun droom aan het leven zijn en maling hebben aan negatieve kritiek. 

#5. Je hebt 1 leven en geen herkansing

Besef dat je maar 1 leven hebt en het snel voorbij kan gaan. Hoe aardig je ook bent, er volgt geen herkansing. Blijf niet stilstaan bij negatieve gebeurtenissen of relaties behouden die je meer slecht dan goed doen. Zorg ervoor dat je leven je eigen creatie is en dat je het beste uit jezelf kunt halen. Het is nooit te laat om te veranderen of een totaal andere koers te nemen in je leven. Alleen met optimisme en een positief mindset wordt het mogelijk om dingen in je leven aan te trekken die je graag wilt. Ook zul je door een positief mindset mensen naar je toe trekken die daar bij passen en omringd willen zijn door positieve mensen. Leef vol en eindig niet met spijt. 
  

Schrijver: Badreddine Boutaybi 

Abonneer op ons YouTube kanaal voor fitness en mindset video's:  
https://www.youtube.com/channel/UC9SuAtLIdRZTVX-2BIhDodA


Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Soortgelijke Blogberichten

Helpt fitness met angst overwinnen?
Fitness helpt zeker met angst overwinnen en eigenlijk nog veel meer dan we ons beseffen. Een fit lichaam helpt natuur...
Lees meer
Kun je intrinsieke motivatie opbouwen?
Intrinsieke motivatie staat voor motivatie dat vanuit jezelf komt in plaats van externe factoren. Intrinsieke motivat...
Lees meer
Hoe krijg je meer zelfvertrouwen?
Er wordt niet vaak over meer zelfvertrouwen krijgen gesproken omdat dit wat persoonlijk ligt en de meeste het gevoel ...
Lees meer