Hoe krijg je meer zelfvertrouwen?

hoe krijg je meer zelfvertrouwen, meer zelfvertrouwen krijgen -

Hoe krijg je meer zelfvertrouwen?

Er wordt niet vaak over meer zelfvertrouwen krijgen gesproken omdat dit wat persoonlijk ligt en de meeste het gevoel hebben dat ze zwakte aan het tonen zijn als ze erover praten. Toch is het één van de belangrijkste dingen in het leven. Een gebrek aan zelfvertrouwen kan je leven verpesten en ervoor zorgen dat je niet leeft zoals je dat graag zou willen, omdat je niet in je eigen kunnen vertrouwd. Het feit dat je zoekt naar meer zelfvertrouwen krijgen geeft aan dat je sterk bent en bereid bent er iets aan te doen. Dat is de eerste stap naar een mooie toekomst waar jij zelf de maker van bent.  Hieronder volgen 5 manieren om meer zelfvertrouwen op te bouwen.

  1. Respect je inzet in plaats van prestaties - Als we onszelf alleen het respect geven wanneer we iets hebben bereikt dan is er meer oordeel dan support, zeker aangezien de meeste doelstellingen jaren aan tijd kosten om die te behalen. Respecteer het feit dat je er wat aan doet. Hoe klein de stap ook is. Je hebt de wil en moed om een stap vooruit te nemen. Tegen onszelf zijn we vaak te oordelend, maar bij een ander vinden we het makkelijker te respecteren dat diegene z’n best aan het doen is. We hebben allemaal respect voor de persoon die alles geeft en z’n best doet, ongeacht de uitkomst. Tijd dat we dat ook bij onszelf gaan doen. Vergeet de medaille of trofee… respecteer de moed en inzet. 

  2. Kom zelfgemaakte beloftes na - Het woord zegt het al: zelfvertrouwen. Hoe kun je jezelf vertrouwen als je zelf gemaakte beloftes niet nakomt? Als je de reputatie bij jezelf en anderen creëert dat als jij wat zegt dan gebeurt het ook, dan zul je gegarandeerd merken dat jij en anderen jou serieus nemen. Meer zelfvertrouwen krijgen wordt onvermijdelijk. De beste manier om hiermee te starten is geen dingen inplannen of beloven als je weet dat je het niet zult nakomen. De plannen of beloftes die je wel maakt… kom die na en je zult versteld staan hoe snel het zelfvertrouwen groeit. 

  3. Falen toestaan is moedig leven - De reden dat het grootste gedeelte van de mensen levens leiden die niet interessant zijn of voldoening geven is angst voor falen. Mensen durven hun wensen en dromen niet te volgen, omdat de kans op falen altijd aanwezig is. Als gevolg daarvan ontstaat er een gebrek aan zelfvertrouwen en een sterk gewortelde angst. Geef jezelf toestemming om te falen en er zal een prachtige wereld voor je opengaan. Alleen het feit dat je al de moed hebt om actie te ondernemen terwijl falen op de loer ligt toont aan dat je veel kracht bezit en voorloopt op 80% van de samenleving. Bouw geen muren voor jezelf. Durf fouten te maken en weet dat je daardoor nog meer kunt leren en groeien. 

  4. Neem afstand van giftig energie - Soms hebben we het niet door, maar blijven we te lang in contact met mensen of nieuwsberichten die ons allesbehalve goed doen. Probeer erachter te komen welke mensen, media of omgevingen je slecht over jezelf laten voelen en neem daar afstand van. Breng meer hetgeen in je leven dat je helpt met het beste uit jezelf halen. Mensen die je waarderen, media waar je inspiratie/motivatie uit haalt, hetgeen dat je liefde en voldoening geeft, etc. Meer zelfvertrouwen krijgen wordt moeilijk als je er zelf voor kiest om tijd te spenderen met hetgeen waarvan je weet dat het jouw energie niet waard is. Onze omgeving speelt een grotere rol dan we beseffen, daarom is het verstandig om daar aanpassingen in te maken indien nodig. 

  5. Doe wat jou voldoening geeft - Voldoening maakt jouw aanwezigheid op deze wereld belangrijk. Als mens zijnde halen we vaak het meeste voldoening uit het helpen van andere levende wezens. Dit kunnen mensen zijn, maar ook dieren of planten. Ontdek wat jou voldoening geeft. Wat zou een missie zijn waarbij je zou voelen dat jouw aanwezigheid op deze wereld niet voor niets is geweest? Meer zelfvertrouwen krijgen gaat automatisch als je hetgeen doet wat jou voldoening geeft.

 

Schrijver: Badreddine Boutaybi 

 


Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Soortgelijke Blogberichten

Helpt fitness met angst overwinnen?
Fitness helpt zeker met angst overwinnen en eigenlijk nog veel meer dan we ons beseffen. Een fit lichaam helpt natuur...
Lees meer
Kun je intrinsieke motivatie opbouwen?
Intrinsieke motivatie staat voor motivatie dat vanuit jezelf komt in plaats van externe factoren. Intrinsieke motivat...
Lees meer
Hoe creëer je een positief mindset?
Wat is mindset? Mindset is mentaliteit. Met een positief mindset kun je een prachtige levensstijl voor jezelf creëren...
Lees meer