5 Voorbeelden van ideale voeding voor vetverlies

vet verbranden, vet verliezen, vetverlies, voeding voor afvallen, voeding voor vetverlies -

5 Voorbeelden van ideale voeding voor vetverlies

Vet verliezen is een simpel proces, maar toch hebben veel mensen hier moeite mee. In veel gevallen komt dit doordat ze niet weten wat ze horen te eten. 

Om snel af te vallen is het niet alleen belangrijk dat je gezond eet, maar ook dat de producten niet veel calorieën bevatten. Er zijn namelijk ook gezonde producten (bijvoorbeeld noten) die veel calorieën bevatten. Zulke producten kun je tijdens het afvallen beter vermijden of wel gebruiken maar dan in kleine porties.

Om snel vet te verliezen is het belangrijk dat je dagelijks minder calorieën in het lichaam houdt dan je dagelijkse caloriebehoefte toelaat. Dit kun je op 2 manieren doen: 1. De hoeveelheid calorieën die je dagelijks binnenkrijgt ligt onder je dagelijkse caloriebehoefte of 2. Je verbrand dagelijks zodanig veel calorieën met het sporten dat je elke dag onder je dagelijkse caloriebehoefte uitkomt. 

Hieronder vind je 5 verschillende type voedingsproducten die vet verlies stimuleren. Ze behoren tot de gezonde producten die weinig calorieën bevatten en je maag goed gevuld houden. Door vooral zulke producten te gebruiken maak je het jezelf makkelijker om vet te verliezen.   

#1. Soepjes

Als je een soep-liefhebber bent dan is het ideaal om hier vaak gebruik van te maken, omdat de meeste soepen erg weinig calorieën bevatten. Tegenwoordig is het niet eens nodig om uitgebreid soep te maken waar zowel tijd als skills voor nodig is, omdat de meeste kant-en klare soepen in de supermarkt een prima voedingswaarde hebben.

Het enige wat je hoeft te doen is de soep even opwarmen via een pannetje of de magnetron. Ook zijn er veel verschillende smaken soepen te vinden in de supermarkt, dus kun je er altijd wel eentje vinden die je lekker vind. 

Op de afbeelding hieronder kun je een vergelijking zien tussen soepen en een aantal standaard maaltijden. Dit laat je zien hoe groot het verschil in calorieën is en verklaart dus ook waarom soep ideaal voor vet verlies is.

soepen vs standaard maaltijden

Zoals je hierboven op de afbeelding kunt zien is het verschil in calorieën erg groot en dan te bedenken dat het vergeleken is met relatief gezonde maaltijden. Soepen zijn ideaal voor afvallen, omdat ze helpen je de calorieën laag te houden en over het algemeen geen ongezonde ingrediënten bevatten. 

#2. Groenten

Groenten zijn niet alleen gezond, maar bevatten ook nog eens weinig calorieën. Ook kun je er enorm veel verschillende maaltijden en snacks mee creëren. 

Leer jezelf aan om meer groente te eten. Je zult er niet alleen gezonder op worden, maar het helpt je ook om sneller vet te verliezen. Al helemaal groene groentes. Je kunt er grote porties van eten zonder je zorgen te maken om de hoeveelheid calorieën.  

Op de afbeelding hieronder zie je een vergelijking tussen een aantal groenten en andere type producten. Dit geeft je een goed beeld van het verschil in calorieën.

groenten vs andere producten

#3. Magere zuivelproducten

Bij de zuivelafdeling zijn er ook producten te vinden die ideaal zijn voor vetverlies. Producten als magere kwark of magere yoghurt zijn ideaal en als je deze lust is het goed om hier dagelijks gebruik van te maken.  

Met magere kwark kom je uit op 50 kcal per 100 gram en voor magere yoghurt is het maar 28 kcal per 100 gram. Dit is erg laag en dit geeft je ook ruimte om er bijvoorbeeld stukjes fruit doorheen te mengen voor wat extra smaak, energie en vitamines.

#4. Magere vlees, vis of kip

Bij vlees, vis en kip kan het verschil in producten erg groot zijn en daarom zijn zeker niet alle producten geschikt of ideaal voor afvallen. Het zijn vooral de magere producten (bijv. filets) die ideaal zijn om vet te verliezen. 

Om je een beter beeld te geven van het verschil tussen de magere en de niet-magere producten volgt hieronder een afbeelding. Op deze afbeelding kun je zien dat het verschil in calorieën behoorlijk groot is. 

Bij vlees, vis en kip producten komt een grote stijging in de hoeveelheid calorieën bijna altijd door een toename van het vetgehalte. 

magere vlees, vis en kipproducten voor afvallen

Zoals je hierboven op de afbeelding hebt kunnen zien is het verschil in calorieën groot, terwijl het om producten gaat uit dezelfde afdeling. Het is belangrijk om dit verschil te herkennen, zodat je doelgerichter boodschappen kunt doen. 

#5. Donker brood

Met donker brood wordt bedoeld gezonde broden zoals volkoren brood, roggebrood en koolhydraatarm brood. Deze type broden bevatten gezonde voedingsstoffen die makkelijk voor het lichaam te verwerken zijn en je maag langer gevuld houden, waardoor je dus ook minder last zult hebben van hongergevoel.

Het is echter beter om brood voor maar 1 maaltijd per dag te gebruiken ook al gaat het om gezond brood. Dit is overigens bedoeld voor als je snel wilt afvallen, omdat brood toch veel koolhydraten en calorieën bevat in vergelijking met groenten en magere zuivelproducten. 

Ideaal broodbeleg (voor vetverlies) om op je brood te gebruiken is mager eiwitrijk broodbeleg. Hierbij kun je denken aan producten als bijvoorbeeld runderrookvlees, kalkoenfilet, rosbief, smeerkaas 20+ en tonijn in blik.

Als je wilt ontdekken welke eiwitrijke broodbeleg soorten er allemaal verkrijgbaar zijn in de supermarkt dan kun je op deze link klikken: Eiwitrijke Broodbeleg Catalogus Via deze link kun je een lijst downloaden met maar liefst 100 verschillende eiwitrijke broodbeleg soorten.  

Sporten voor vetverlies

Voeding is het allerbelangrijkste om succesvol af te vallen, maar sporten kan het proces versnellen en je lichaam in topconditie brengen. Tijdens het sporten kun je veel calorieën verbranden en je krijgt er een hoop energie voor terug aangezien je conditie er alleen maar beter van wordt.

Als je wil weten welke manier van sporten het meeste rendement oplevert voor vet verliezen dan kun je op deze link klikken: https://thehungryelite.com/blogs/afvallen/hoeveel-calorieen-verbrand-je-met-cardio

Regelmatig sporten in combinatie met gezonde voeding zoals hierboven is genoemd is de ideale succesformule voor iedereen die snel wilt afvallen. Het proces is niet ingewikkeld, maar discipline is wel vereist. Wees moedig en start. Voor je het weet ben jij de inspiratie voor anderen.

 

Schrijver:
Badreddine Boutaybi


Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Soortgelijke Blogberichten

Afvallen met shakes! De voor en nadelen op een rijtje

Er wordt vaak aan afvallen met shakes gedacht, omdat dit een makkelijke oplossing lijkt te zijn. Veel mensen die dit ...
Lees meer

Wat kun je onbeperkt snacken?

Om onbeperkt te snacken en toch geen overgewicht te creëren kun je het beste bij groenten kijken. Groentesoorten als ...
Lees meer

Welke snack is het minst ongezond?

Een snack is het minst ongezond als de gezonde voedingsstoffen overheersen. Zo behoren snacks met veel suiker, verzad...
Lees meer

Tags