Hoe kan je snel vermageren in korte tijd?

afvallen in korte tijd, snel vermageren, snel vermageren in korte tijd, vermageren -

Hoe kan je snel vermageren in korte tijd?

Snel vermageren in korte tijd is zeker haalbaar, maar het vereist wel een strengere manier van aanpak. Er zal bijvoorbeeld meer lichamelijke beweging op de planning staan en er zal meer discipline moeten worden getoond als het om eten gaat.

Als je er mentaal klaar voor bent en uitkijkt naar snel vermageren dan zullen de 7 tips hieronder je enorm helpen. Je hoeft ze niet vanaf dag 1 allemaal toe te passen, maar gebruik eerst de tip die je meteen kunt toepassen zodat je bent gestart en je motivatie stijgt. Bouw vanuit daar stap voor stap omhoog om zodat je snel kunt vermageren in korte tijd. 

1. Drink veel water en gebruik minder zout 

Meer water drinken en zoutinname erg laag houden zorgt ervoor dat je de eerste dagen veel en snel vocht zult verliezen en ook in de komende tijd veel minder vocht zult gaan vasthouden.

Deze goede start zorgt voor een motivatie boost die je goed kunt gebruiken om snel te vermageren in korte tijd. Het snelle resultaat geeft je het vertrouwen om door te zetten. 

2. Gebruik een fitness app om je calorieën te volgen 

Bij een gratis fitness app als bijvoorbeeld myfitnesspal kun je bijna alle barcodes van producten met je smartphone scannen en worden alle calorieën voor je berekend. Je kan in het overzicht zien of je goed op weg bent om snel te vermageren of dat je voorzichtiger hoort om te gaan met voeding.

Ook kun je een doel instellen door de juiste gegevens in te vullen en krijg je zelfs te zien hoeveel calorieën je dagelijks hoort te eten om je doel te bereiken. Ideaal voor snel vermageren in korte tijd!

3. Gebruik dagelijks jouw favoriete manier van cardio 

Er zijn verschillende manieren van cardio. Denk aan lopen, hardlopen, fietsen, zwemmen, gebruiken van crosstrainer of elk andere vorm van sporten. Het is belangrijk dat je er een kiest die jou bevalt, zodat het makkelijker vol te houden is.

De kans op opgeven wordt groter als je iets doet waar je een hekel aan hebt. Snel vermageren hoeft geen vervelend proces te zijn.

snel vermageren in korte tijd samen

4. Samen snel vermageren en elkaar motiveren 

Veel mensen beleven meer plezier en presteren beter als ze een partner hebben. Als jij er ook één bent is het zeker aan te raden om iemand in je journey mee te nemen.

Zorg er wel voor dat het iemand is die positief in het leven staat en niet snel zal opgeven, zodat dit positieve invloed heeft op jouw progressie en resultaten. Maak het leuk, motiveer elkaar en je zult zien dat snel vermageren in korte tijd super simpel kan zijn. 

5. Leer dagelijks meer groente te eten 

Groente is niet alleen erg gezond, maar ook nog eens erg laag in calorieën. Ideaal dus voor vermageren! Kies tijdens het boodschappen doen voor groente die jij lust en leer jezelf aan om regelmatig groente te eten. Met meer groente eten vermijd je een hongergevoel en kun je grotere porties eten terwijl je calorieën laag blijven.    

6. Stel jezelf een helder doel met deadline 

Zonder een specifieke doel en deadline wordt uitstelgedrag en gedemotiveerd zijn erg makkelijk. Ook lijkt de weg lang, omdat er geen einde aan het proces lijkt te zijn.

Stel jezelf een doel als bijvoorbeeld ik wil 10 kilo vermageren in 3 maanden tijd. Het klinkt misschien cliché, maar het werkt. Op het moment dat jouw doel met deadline staat genoteerd beginnen je hersenen in jouw voordeel te werken. Je begint onbewust aan strategieën te denken die jou zullen laten slagen en antwoorden beginnen op te komen.

Ook lijkt de gedachte van 3 maanden volhouden haalbaarder dan doorgaan zonder einde. Na het behalen van je succes wordt het makkelijker om een manier te vinden waarmee je op het ideale gewicht kan blijven. Gezondheid

7. Maak het leuk op jouw manier om vol te houden 

Zie het proces van snel vermageren in korte tijd niet als opdracht of een straf. Geniet van het idee dat er fantastische vooruitzichten op je staan te wachten en maak het op jou manier leuk zodat je dit kunt volhouden.

Luister naar je favoriete muziek als je aan het sporten bent, verwen jezelf met een mooie trainingsoutfit, maak contact met enthousiaste mensen die hetzelfde proces beleven, beloof jezelf een mooi cadeau als je het doel hebt behaald, etc. Als het leuk is kun je ook blijven doorgaan op de dagen dat het tegenzit of de motivatie wat lager is.


Kan je vermageren zonder sporten?

Vermageren zonder te sporten is zeker mogelijk, maar met sporten kan het makkelijker en sneller gaan. Als je wilt vermageren zonder te sporten dan is het belangrijk dat je nog gedisciplineerder met voeding omgaat.

Als je regelmatig sport dan verbrand je veel calorieën en kom je daardoor ook makkelijker weg met een keer ongezond snacken of een calorierijke maaltijd eten. 

Er zijn activiteiten zoals tuinieren, dansen of wandelen waarmee je ook extra calorieën kunt verbranden om zo sporten onnodig te maken. Dagelijks bewegen is niet alleen belangrijk om calorieën te verbranden, maar ook voor je gezondheid en energielevel. 

Hieronder volgen 6 voorbeelden van activiteiten waarmee je extra calorieën kan verbranden om snel te vermageren zonder het sporten ervoor nodig te hebben. 

Zweten in de sauna om te vermageren

#1. Sauna 

In de sauna zitten is alles behalve sport. Toch kun je daar erg veel calorieën mee verbranden en helpt het je dus met sneller vermageren. In de sauna verbrand je ongeveer 520 calorieën per uur. Als je een liefhebber bent dan is een paar keer per week sauna geen slecht idee!  

#2. Dansen

Ook dansen voelt niet aan als sporten, maar het is wel een prima activiteit om extra calorieën te verbranden. Hoeveel calorieën je exact verbrand ligt natuurlijk aan factoren als leeftijd, gewicht, lengte en de type dans. Toch kun je uitgaan van ongeveer 400 calorieën per uur die je zou verbranden met dansen. 

#3. Wandelen

Wandelen vereist geen top conditie en werkt voor de meeste mensen juist rustgevend. Als je niet van het wandelen bent, omdat je het bijvoorbeeld te saai vind dan kun je tijdens het wandelen naar je favoriete podcast luisteren, telefoongesprekken voeren of iemand vragen of mee te wandelen.

Voor de liefhebbers is het extra lekker om in een natuurrijke omgeving te wandelen. Ook wordt het makkelijk om dit dagelijks te doen als je er plezier aan beleeft. Met wandelen kun je uitgaan van ongeveer 320 verbrande calorieën per uur

#4. Tuinieren

Tuinieren is een leuke manier om extra calorieën te verbranden als je een  natuurliefhebber bent. Met tuinieren kom je ongeveer uit op 250 verbrande calorieën per uur. Je kunt zelfs een inkomen verdienen met tuinieren als je bereid bent om anderen te helpen aan een mooiere tuin. 

#5. Bowlen

Bowlen is een prima idee als je zelfs tijdens een uitje met familie of vrienden calorieën wilt verbranden. Met bowlen kom je net als tuinieren uit op ongeveer 250 verbrande calorieën per uur. Er zijn overal mogelijkheden die je kunnen helpen met snel vermageren in korte tijd.

#6. Dierentuin

Als je van dieren houdt en je wilt jezelf aanmoedigen om meer te bewegen dan is een abonnement bij de dierentuin helemaal geen slecht idee. Het is veel lopen alleen voelt het minder zwaar aan omdat je plezierige afleiding hebt.

Lopen in de dierentuin valt onder de categorie wandelen, maar aangezien je ongeveer de helft van de tijd stilstaat om de dieren te bezichtigen zou je kunnen uitgaan van ongeveer 150 tot 200 verbrande calorieën per uur

Calorieen verbranden kan op veel manieren

De hierboven beschreven activiteiten zijn maar een aantal voorbeelden van dingen die je kunt doen om extra calorieën te verbranden en zo nog sneller te vermageren. Sporten is niet persé nodig, maar het is belangrijk dat je gezond eet en dagelijks genoeg beweegt als je snel wilt afvallen. 

Ook huiselijke activiteiten als schoonmaken en liefde bedrijven met je partner laten je extra calorieën verbranden. Kies naast bewust eten ook bewust voor meer beweging om gezonder te leven en makkelijker te vermageren. 

Als je wilt sporten, maar niet weet met welke sport je veel calorieën kunt verbranden dan kun je klikken op deze link: https://thehungryelite.com/blogs/afvallen/hoe-verbrand-je-1500-kcal Daarmee ga je naar een blogbericht die verschillende sporten voor je op een rijtje heeft gezet met daarbij de hoeveelheid calorieen die je per uur zou verbranden.  

 

 

Schrijver:
Badreddine Boutaybi  


Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Soortgelijke Blogberichten

Populaire fastfood maaltijden met meer dan 1000 calorieën!
Dat populaire fastfood maaltijden bijna altijd ongezond zijn is een bekend verhaal, maar veel van deze bevatten ook n...
Lees meer
5 Onverwachte obstakels die het afvallen kunnen belemmeren
We weten allemaal dat ongezond eten en onvoldoende bewegen het afvallen kan belemmeren, maar in veel gevallen zijn er...
Lees meer
Beste 10 Avondsnacks Voor Afvallen
Iedereen heeft weleens behoefte aan een snack later op de avond voor de tv of tijdens een leuk gesprek, maar wat zijn...
Lees meer

Tags