5 kg afvallen, 5 kilo, 5 kilo afvallen, 5 kilo kwijtraken, Hoe raak ik snel 5 kilo kwijt -

Hoe raak ik snel 5 kilo kwijt?

Je raakt snel 5 kilo kwijt door een grote hoeveelheid calorieën minder binnen te krijgen dan je dagelijkse caloriebehoefte of door zodanig veel calorieën te verbranden met het sporten dat je alsnog veel lager eindigt dan je dagelijkse caloriebehoefte toelaat. 

Je dagelijkse caloriebehoefte kun je berekenen via onze homepagina. Dagelijkse caloriebehoefte staat voor de hoeveelheid calorieën die je nodig hebt om je huidige gewicht te behouden. Als je er dagelijks onder gaat zitten ga je afvallen, kom je erboven dan ga je aankomen. Hoe groter het verschil in getallen, hoe groter het verschil zal zijn in afvallen of aankomen. 

gezond 5 kilo afvallen

Hoe sneller je 5 kilo kwijt wilt raken, hoe extremer je aanpak zal moeten zijn. Als je 5 kilo wilt afvallen in 5 weken is dat redelijk goed te doen. Daarvoor zou je dagelijks 1100 calorieën onder je caloriebehoefte moeten gaan uitkomen.

Is 5 kilo afvallen zichtbaar?

Of 5 kilo afvallen zichtbaar is hangt af van hoeveel overgewicht je hebt. Als je 5 tot 10 kilo overgewicht hebt zal het zeker te zien zijn, maar bijvoorbeeld bij 40 kilo overgewicht valt het minder op. 

Ook is er een genetisch aspect dat de zichtbaarheid van resultaten beïnvloed. Stel dat je lichaam het vet voornamelijk rondom je maag bewaard dan is 5 kilo afvallen rondom je taille snel te zien, maar als je lichaam het vet gelijkmatiger verdeeld (o.a. Benen, armen, borst, rug) dan zal 5 kilo minder kunnen opvallen.

Als je overgewicht hebt is het overigens niet belangrijk of 5 kilo afvallen zichtbaar is, maar profiteer je vooral van een gezonder lichaam. Je voelt je lichter en energieker en dat is nog belangrijker dan het uiterlijk. 

Wat gebeurt er als je 5 kilo afvalt?

Als je 5 kilo afvalt waarbij je daarvoor overgewicht had dan zul je je beter, gezonder en energieker voelen. Als je 5 kilo afvalt waarbij je vooraf slank was en op een gezonde gewicht zat, dan zul je meer last hebben van vermoeidheid en zul je vermindering in kracht ervaren.

Het ligt er dus aan vanuit welke positie je komt. Als je een gezond lichaamsgewicht hebt is het niet nodig om 5 kilo af te vallen, maar als je overgewicht hebt zal het je alleen maar goed doen om 5 kilo af te vallen. 

5 kilo verschil zichtbaar

Balans is ook bij lichaamsgewicht belangrijk. Je hebt waarschijnlijk ook wel eens gehoord van de gezegde ‘’overal waar TE voor staat is niet goed’’ en dat is ook in dit geval zo. Zowel teveel overgewicht hebben als te dun zijn zal je gezondheid verslechteren. 

7 Tips voor snel 5 kilo afvallen 

Tip #1. Meer water minder zout

Meer water drinken in combinatie met minder zout eten zorgt ervoor dat je lichaam geen extra vocht meer vasthoud. Extra water spoelt de afvalstoffen naar buiten en minder zout binnen krijgen zorgt ervoor dat je zweet makkelijker je lichaam verlaat. 

Veel zout binnen krijgen zorgt er namelijk voor dat de omvang van poriën steeds kleiner wordt waardoor het zweet moeilijker naar buiten kan. Door zout te verminderen en dus je poriën te openen in combinatie met meer water drinken helpt om snel de eerste kilo’s kwijt te raken.

Overigens zorgt meer water drinken er ook voor dat je sneller vol raakt, waardoor je minder last krijgt van hongergevoel en ook minder gaat eten. Test dit maar door vóór je maaltijd een flinke glas water te drinken. Je zult merken dat je minder gaat eten dan als je dat niet had gedaan. 

Tip #2. Calorieën bijhouden

Om snel af te vallen is het belangrijk dat je elke dag onder je dagelijkse caloriebehoefte eindigt. De kans is veel groter dat je dit met succes zal doen als je bewust bent van de cijfers.

Download daarom een voedingsapp op je telefoon. De app doet al het werk voor je. Je kunt barcodes van de producten scannen waarna alle gegevens in je overzicht komen te staan en ook de berekening van calorieën wordt door de app gedaan. Je hoeft alleen de grote van je portie aan te geven. 

Door deze aanpak heb je controle over het proces en kun je op tijd ingrijpen als het nodig is. Zeker als je 5 kilo snel wilt kwijtraken is een voedingsapp goud waard. 

Tip #3. Maak bewegen leuk

Als je snel wilt afvallen is dagelijks voldoende bewegen belangrijk. Om dit voor elkaar te krijgen zonder jezelf keihard te moeten pushen is het verstandig om een manier van bewegen te kiezen dat je leuk vind. 

Dan zal het zonder moeite gaan en is het goed vol te houden. Wat vind je niet erg om dagelijks te doen? Is het zwemmen, hardlopen, krachttraining, wandelen, fietsen of misschien een balsport? Kies je eigen favoriet en start het proces. 

Tip #4. Meer Groenten eten

Groenten zijn niet alleen gezond, maar ook laag in calorieën. Laat jezelf wennen aan vooral groenten eten om afvallen makkelijker te maken. Bekijk een grote lijst met groenten via deze link: Lijst met groenten en alle bijbehorende gegevens

groenten voor afvallen

Met groenten kun je grotere porties eten en een vol gevoel in je maag behouden zonder dat je teveel calorieën binnenkrijgt. Er zijn zoveel verschillende groentes dat er voor iedereen wel iets tussen moet zitten wat lekker is. 

Tip #5. Verlaag koolhydraatinname

Koolhydraten vergroten je trek in nog meer eten, daarom is het beter om je voeding vooral te laten bestaan uit eiwitten en gezonde vetten als je snel wilt afvallen. 

Daarnaast bieden koolhydraten en al helemaal suikers een snelle directe energie (brandstof voor het lichaam) en indien je die energie niet meteen gebruikt door bijvoorbeeld te sporten zal het zich veranderen in vetopslag. 

Tip #6. Vervang zoetigheden

Zoetigheid helemaal verbannen is niet nodig en ook zal het de behoefte eraan waarschijnlijk alleen maar vergroten. Zoetigheden kun je vervangen door gezonde of caloriearme opties om moeiteloos te blijven afvallen.

Denk bijvoorbeeld aan zoetjes in je koffie of thee in plaats van suiker. Of een stuk fruit in plaats van snoep of koekjes. Met vervangen houd je de calorieën laag en stil je de behoefte aan zoetigheid. 

Tip #7. Strategie vooraf uitstippelen 

Het maakt niet uit wat de doelstelling is… als er vooraf een duidelijke strategie is uitgestippeld wordt de plan serieus genomen en is er minder twijfel + meer vertrouwen in het proces.

Neem een kopje thee of koffie en ga zitten om je strategie te noteren. Wat ga je dagelijks doen om snel 5 kilo kwijt te raken en wat is er allemaal voor nodig? Helderheid en een duidelijke plan van aanpak zijn de sleutels voor succes. Nu is het alleen nog maar een kwestie van je eigen plan volgen. 

Ben je benieuwd hoe je kan afvallen zonder spiermassa te verliezen? Bekijk blogbericht: Hoe verbrand je vet en geen spieren?

 

Schrijver:
Badreddine Boutaybi


Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Soortgelijke Blogberichten

5 Voorbeelden van ideale voeding voor vetverlies
Vet verliezen is een simpel proces, maar toch hebben veel mensen hier moeite mee. In veel gevallen komt dit doordat z...
Lees meer
Voedingsstoffen en hun functies!
Voeding speelt een cruciale rol in fitness. De grootste reden dat sporters die regelmatig sporten niet de gewenste re...
Lees meer
Trek in zoetigheid verminderen met deze 6 tips! Maak afvallen makkelijk met simpele tricks.
De behoefte aan zoetigheid veranderd voor veel mensen in een probleem. Ze hebben veel moeite met zelfbeheersing en in...
Lees meer

Tags