Hoe verlies ik 5 kilo in een week?

5 kilo afvallen, 5 kilo per week, 5 kilo verliezen, Hoe verlies ik 5 kilo in een week, Hoeveel calorieën is 5 kilo -

Hoe verlies ik 5 kilo in een week?

Om 5 kilo in een week te verliezen is het belangrijk dat je elke dag gezond eet en onder je dagelijkse caloriebehoefte eindigt. Ook is het verstandig om elke dag of om de dag te gaan sporten om zo extra calorieën te kunnen verbranden. 

Vijf kilo in een week verliezen is erg veel, maar wel mogelijk. Als je veel overgewicht hebt dan zal het te doen zijn, maar ben je slank of heb je maar een paar kilootjes te verliezen dan zal het enorm lastig worden en zelfs ongezond om op deze tempo af te vallen.  

Het is belangrijk om gedisciplineerd met je dieet om te gaan en elke dag een vorm van beweging te kiezen waarmee je extra calorieën kunt verbranden. 

Voor 1 kilo per week afvallen zul je al 1100 calorieën per dag onder je dagelijkse caloriebehoefte moeten komen, dus je kan inzien hoe lastig het is om 5 kilo per week te verliezen. 

Gelukkig is er naast het vet dat je verliest ook extra vocht waar je sneller vanaf kunt komen waardoor de 5 kilo per week haalbaarder wordt. Om snel van extra vocht af te komen is het verstandig om veel water en thee of koffie zonder suiker te drinken in combinatie met geen tot minimale zoutinname. 

Hieronder volgen 4 tips die je helpen om 5 kilo per week afvallen mogelijk te maken. Het is echter wel gezonder (ondanks de tips) om het niet zo extreem aan te pakken. Met 1 tot 2 kilo per week afvallen is het proces fijner, gezonder en langer vol te houden.  

#1. Juiste sport kiezen

Een doel als 5 kilo per week verliezen is een flinke doel en dus hoort daar ook flinke actie bij. Je zult veel moeten dalen in calorieën om zo snel af te vallen en dagelijks sporten zorgt ervoor dat je veel calorieën kunt verbranden.

Na het doornemen van de 4 tips kun je op deze link klikken om te zien welke type sport de meeste calorieën verbrandt: https://thehungryelite.com/blogs/afvallen/hoe-verbrand-je-1500-kcal

Een cardio apparaat zoals een crosstrainer, spinningfiets of roeitrainer zou ideaal zijn om in huis te halen. Zo kun je op elke moment dat je goed uitkomt extra calorieën verbranden en als je iets interessants te kijken hebt op tv dan kun je lang doorgaan zonder er iets van te merken. 

#2. Caloriearme maaltijden

Om weinig calorieën binnen te krijgen maar toch ontbijt, lunch, snacks en avondeten te kunnen hebben is het belangrijk om te kiezen voor caloriearme voeding. Zo kun je regelmatig eten, maar lopen de calorieën niet snel op.

Voorbeelden van maaltijden die erg laag zijn in calorieën zijn soepen en salades. Door zuinig om te gaan met je calorie inname kun je ver onder je dagelijkse caloriebehoefte eindigen. 

#3. Vaker naar de sauna

De sauna voelt aan als een moment van rust en ontspanning, maar toch kan je makkelijk 600 calorieën per uur verbranden! Regelmatig naar de sauna gaan in de periode waarin je snel kilo’s wilt kwijtraken is verstandig.

Het is een moment van ontspanning waarmee je de resultaten krijgt alsof je flink bent gaan sporten. Ideaal! Een mix van caloriearm eten, sporten en sauna kan voor een gigantische daling in calorieën zorgen waardoor 5 kilo per week afvallen heel dichtbij komt.  

#4. Geen extra vocht vasthouden

Overgewicht en extra vocht vasthouden gaan vaak samen, omdat ongezonde voeding vaak veel zout en koolhydraten bevat. Die combinatie zorgt ervoor dat je lichaam meer vocht vasthoudt + zout maakt de doorgang van de poriën kleiner waardoor het zweet minder goed het lichaam kan verlaten.

Door minder zout en koolhydraten te eten en meer water te drinken wordt het voor je lichaam makkelijk om snel overtollige vocht kwijt te raken. Zo kun je in 2 tot 4 dagen tijd makkelijk op z’n minst 1 kilo kwijt zijn geraakt door alleen de vocht je lichaam te laten verlaten. 

   

Hoeveel calorieën is 5 kilo? 

Vijf kilo staat gelijk aan 38.500 calorieën. Als je dat over een maand die uit 30 dagen bestaat zou verdelen dan kom je uit op 1283 calorieën per dag. Om 5 kilo per maand te verliezen zou je dus gemiddeld 1283 calorieën per dag onder je dagelijkse caloriebehoefte moeten zitten. 

Je kan dus inzien dat 5 kilo per week verliezen een enorme uitdaging zou zijn. Toch is het mogelijk. Vooral voor degene die meer dan 20 kilo overgewicht hebben. 

Als je maar 5 tot 10 kilo te verliezen hebt dan is het niet verstandig en gezond om dat in 1 week te willen doen. De enorme daling in calorieën zou ervoor zorgen dat je nauwelijks voeding binnenkrijgt en/of dat je dagelijks zoveel uren aan het sporten bent dat je je lichaam uitput. 

Er is tijd en geduld is een schone zaak. Als je in stappen begint en de eerste resultaten begint te boeken dan wordt het leuk en stijgt je motivatie. Als je kiest voor een gezonde tempo dan hou je het ook vol en beleef je plezier tijdens het afvallen. 

 

Schrijver:
Badreddine Boutaybi


Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Soortgelijke Blogberichten

Gratis voedingsschema afvallen en spieropbouw maken in 3 Stappen 
Een ideaal op maat gemaakte voedingsschema voor afvallen en/of spieropbouw heb je gratis als je die zelf samenstelt. ...
Lees meer
Afvallen met shakes! De voor en nadelen op een rijtje
Er wordt vaak aan afvallen met shakes gedacht, omdat dit een makkelijke oplossing lijkt te zijn. Veel mensen die dit ...
Lees meer
Wat kun je onbeperkt snacken?
Om onbeperkt te snacken en toch geen overgewicht te creëren kun je het beste bij groenten kijken. Groentesoorten als ...
Lees meer

Tags