10 kilo afvallen in 3 maanden, 20 kilo afvallen, afvallen in 3 maanden, afvallen in een maand, Hoeveel kilo in 3 maanden afvallen -

Hoeveel kilo in 3 maanden afvallen?

Je hebt voor het grootste gedeelte zelf de controle over hoeveel kilo je wilt afvallen in 3 maanden. Om 1 kilo per week af te vallen en dus 12 kilo lichter te zijn na 3 maanden zou je elke dag 1100 calorieën onder je dagelijkse caloriebehoefte moeten uitkomen.  

Als je dagelijks 550 calorieën onder je caloriebehoefte zou uitkomen dan val je een halve kilo per week af en ben je dus 6 kilo lichter over 3 maanden. 

Een halve kilo of zelfs een kilo per week is prima te doen als je redelijk wat overgewicht hebt, maar 2 kilo of meer per week afvallen is extreem en niet aan te raden. Zulke grote sprongen kunnen ervoor zorgen dat je de nodige energie, voedingsstoffen en vitamines mist.  

hoeveel kg afvallen in 3 maanden

Dagelijks onder je caloriebehoefte:
550 calorieën = 0.5 kg per week afvallen
1100 calorieën = 1 kg per week afvallen
1650 calorieën = 1.5 kg per week afvallen
2200 calorieën = 2 kg per week afvallen

Is 20 kilo in 3 maanden afvallen teveel?

Om 20 kilo af te vallen in 3 maanden zul je dagelijks circa 1800 calorieën onder je dagelijkse caloriebehoefte moeten uitkomen. Dat is veel, maar wel mogelijk als je flinke overgewicht hebt. Echter is 1 kg per week afvallen (12 kg per 3 maanden) een gezonder tempo en beter voor je welzijn. 

In 6 maanden tijd zou je meer dan 20 kilo lichter kunnen zijn en dat is een fantastische prestatie. Twintig kilo in 3 maanden tijd afvallen is eigenlijk te extreem en als gevolg daarvan wordt de kans groter dat je de nadelen zult ervaren die bij extreem snel afvallen aanwezig zijn. 

Nadelen bij extreem snel afvallen:
- Kans op slap loshangend huid
- Grotere kans op verlies van spiermassa
- Extreme vermoeidheid en vitaminetekort
- Grote kans op JoJo effect 

Het JoJo effect is de benaming die wordt gebruikt voor het terugwinnen van de kilo’s die je bent kwijtgeraakt. Dit gebeurt regelmatig bij mensen die extreem snel proberen af te vallen. Ze krijgen regelmatig last van hongergevoel of breken zichzelf op door dagelijks urenlang te gaan sporten zonder voldoende rust te pakken waardoor ze op een gegeven moment gaan opgeven en totaal de andere kant opgaan. 

Hoeveel kilo afvallen in 3 maanden is gezond?

Een halve kilo tot en met 1 kilo per week afvallen is een gezonde tempo om in 3 maanden tijd flink wat kilo’s overgewicht kwijt te raken. Op deze tempo ervaar je niet snel hongergevoel, is het mogelijk om gebalanceerd te sporten en kun je genoeg voedingsstoffen binnenkrijgen.  

Voor een halve kilo of 1 kilo per week kiezen zal per situatie anders zijn. Als je minder dan 10 kilo overgewicht hebt dan is het beter om voor een halve kilo per week te kiezen. Zo ben je die 10 kilo in 5 maanden kwijtgeraakt zonder dat diëten of sporten zwaar is geweest.

Als je meer dan 10 kilo overgewicht hebt dan is het wellicht beter om voor 1 kilo per week afvallen te kiezen, tenzij je erg snel moeite ervaart met minder eten of regelmatig sporten. Dan zou het alsnog beter zijn om het rustiger aan te doen, zodat je het kan volhouden. Met 1 kilo per week afvallen zie je sneller resultaten waardoor je motivatie groeit en je ook sneller van je nieuwe fysiek kunt gaan genieten. 

Al met al is het belangrijk dat je voor een aanpak kiest waar je je goed bij voelt en waarmee je het voor langere tijd kunt houden. Om fit te worden en fit te blijven zal er een gezonde lifestyle gecreëerd moeten worden en dat is vrijwel onmogelijk met een te extreme aanpak.

De voordelen van afvallen in 3 maanden

Drie maanden is een goede tijdsbestek voor een doel. Het geeft je genoeg tijd en ruimte voor een onvergetelijke lichaamstransformatie. Ook is het realistisch waardoor je niet in de ontmoedigings fase terechtkomt wat veel mensen ervaren die weinig geduld hebben en binnen een week 5 kilo of meer willen afvallen.

Het mooie aan 3 maanden je best doen voordat je besluit een evaluatie of oordeel te plaatsen is dat na 3 maanden de resultaten ervoor zullen zorgen dat de motivatie sterk en blijvend is. Het is genoeg tijd om in de juiste flow te komen. 

Hoe vaak sporten in 3 maanden voor een succesvolle transformatie?

Een goede balans waarmee je succesvolle resultaten kunt behalen is om de dag sporten, dus 1 dag sporten 1 dag rust. Hierbij kun je vaak sporten, maar geef je het lichaam toch voldoende tijd en rust om te herstellen. 

Als je inmiddels een ervaren sporter bent en goed eet dan kun je dagelijks sporten indien je ook voldoende slaapt. Dit zal het proces alleen maar versnellen en ervoor zorgen dat je nog meer gaat afvallen.

Minder dan 3 keer in de week sporten is eigenlijk te weinig stimulans en het wordt ook lastig om daarmee in een energieke flow terecht te komen. Regelmatig sporten helpt je niet alleen met calorieën verbranden, maar ook je stofwisseling zal sneller worden en je krijgt er meer energie van waardoor je minder last krijgt van vermoeidheid.  

sporten voor afvallen in 3 maanden

Het verschil tussen de 1e maand en 3e maand

Alles heeft tijd nodig om in een goedwerkende flow te komen. In de 1e maand afvallen zijn de meeste mensen nog zoekende, leren ze dagelijks wat wel en niet werkt + moeten ze zichzelf vaak pushen om te sporten. Degene die niet opgeven bevinden zich vaak in de 3e maand in een ideale flow.

In de 3e maand hebben de meeste mensen door wat effectief werkt en is hun lichaam gewend geraakt aan gezond eten + regelmatig sporten. Het begin is vaak het lastigste, maar als je kan blijven volhouden dan duurt het niet lang voordat je in een goede flow terecht komt waardoor een gezonde levensstijl aanhouden makkelijk wordt. 

4 Tips om in 3 maanden meer dan 10 kilo kwijt te raken

#1. Caloriearme maaltijden
Met caloriearme maaltijden als salades, soepen en groenteschotels kun je vaak genoeg eten en de calorieën toch laag houden. Bij gebruik van maaltijden of producten met veel calorieën wordt het lastig om aan het eind van de dag te eindigen op de hoeveelheid die je zou helpen met afvallen. 

#2. Leukste sport kiezen
Regelmatig sporten is natuurlijk belangrijk om flink af te vallen en je fit te voelen, maar dat wordt makkelijker te realiseren als je een sport kiest waar je plezier aan beleeft. Als je een manier van beweging zou kiezen dat je met tegenzin doet dan is de kans groot dat je ermee stopt voordat je de resultaten hebt behaald. 

#3. Maak elke maand een foto
We zien onszelf elke dag waardoor kleine verbeteringen ons vaak niet eens opvallen. Maak de eerste dag waarop je begint een foto en doe dit om de 4 weken. Dit zorgt voor veel motivatie en ook zul je de veranderingen duidelijker zien. 

Ook kun je anderen inspireren als je kan aantonen hoe je bent begonnen en wat je in 3 maanden tijd hebt bereikt. Hiermee kan je de mensen helpen die teveel aan zichzelf twijfelen. Door jouw transformatie groeit bij hun het geloof dat zij dit ook kunnen doen. 

#4. Gebruik Voedings App
Om controle te hebben over de hoeveelheid kilo’s die je wilt kwijtraken is het belangrijk dat de cijfers kloppen. Een voedings app doet het werk voor jou. 

Je kan jouw doelstelling ingeven waarna je ziet hoeveel calorieën je dagelijks mag eten. Vervolgens geef je de producten in die je hebt binnen gekregen en krijg je te zien hoeveel calorieën dat zijn en hoeveel je nog over hebt voor de rest van de dag.

Het klinkt misschien ingewikkeld, maar dat is het absoluut niet. Je kunt tegenwoordig zelfs verpakkingen scannen via de barcode waarna alles voor je wordt berekend. Het enige wat jij hoeft te doen is de hoeveelheid aangeven die je gebruikt. 

Als je graag voorbeelden wilt zien van caloriearme maaltijden die je helpen met afvallen dan kun je klikken op deze link:  https://thehungryelite.com/blogs/afvallen/welke-type-maaltijden-kan-ik-het-beste-gebruiken-voor-een-1200-calorieen-dieet

 

Schrijver:
Badreddine Boutaybi


1 reactie

  • Danielle

    Dankjewel voor dit duidelijke artikel !

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Soortgelijke Blogberichten

Afvallen met shakes! De voor en nadelen op een rijtje
Er wordt vaak aan afvallen met shakes gedacht, omdat dit een makkelijke oplossing lijkt te zijn. Veel mensen die dit ...
Lees meer
Wat kun je onbeperkt snacken?
Om onbeperkt te snacken en toch geen overgewicht te creëren kun je het beste bij groenten kijken. Groentesoorten als ...
Lees meer
Welke snack is het minst ongezond?
Een snack is het minst ongezond als de gezonde voedingsstoffen overheersen. Zo behoren snacks met veel suiker, verzad...
Lees meer

Tags