Trek in zoetigheid verminderen met deze 6 tips! Maak afvallen makkelijk met simpele tricks.

behoefte aan zoetigheid, trek in zoetigheid, trek in zoetigheid verminderen, zoetigheid afvallen -

Trek in zoetigheid verminderen met deze 6 tips! Maak afvallen makkelijk met simpele tricks.

De behoefte aan zoetigheid veranderd voor veel mensen in een probleem. Ze hebben veel moeite met zelfbeheersing en in veel gevallen wordt er gekozen om de zoetigheden te nuttigen ook al weten ze dat het naar overgewicht leidt of het afvallen doet belemmeren.

Iemand die worstelt met stevige behoefte voor zoetigheden is niet altijd geholpen als je zegt dat hij of zij gewoon meer zelf-discipline moet hebben. Wel als je praktische tips hebt die meteen toepasbaar zijn. Vandaar dat ik op deze pagina 6 tips met je wil delen die je meteen kunt gebruiken om je behoefte voor zoetigheid te verzwakken of zelfs te elimineren. 

Lees de tips goed door, want ik zal naast het onthullen van de tips ook uitleg geven over de oorzaak van een sterke behoefte voor zoetigheid. Deze praktische tips brengen geen enkel risico met zich mee, dus je kan ze allemaal uitproberen en hetgeen blijven gebruiken dat het beste werkt. 

#1. 0% Siroop gebruiken 

trek in zoetigheid tip 1

De 0% siroop is in veel verschillende supermarkten verkrijgbaar. Het is een siroop die geen suiker, maar ook helemaal geen calorieën bevat. Toch levert het een zoete smaak op en kun je daarmee de behoefte aan zoete drankjes stillen.

Drinken is trouwens niet het enige waar de 0% siroop goed voor is. Je kunt er bijvoorbeeld ook waterijsjes mee creëren die geen calorieën bevatten. Hiermee kun je tijdens de zomer ijsjes blijven eten zonder aan te komen.

Een ander voorbeeld van een mogelijkheid is een beetje siroop mengen door magere kwark. Het gaat de smaak krijgen van een lekkere fruit kwark. Hiermee heb je wel de lekkere zoete smaak, maar geen extra calorieën die je binnenkrijgt.  

#2. Minder koolhydraten eten  

trek in zoetigheid tip 2

Vooral de snelle koolhydraten zoals suikers, maar ook bijvoorbeeld pasta zorgen ervoor dat je sneller weer trek krijgt in eten. Ze zorgen voor snelle energie (stijging van bloedsuikerspiegel) die vervolgens ook snel weer uitgewerkt is (daalt) waardoor je vaker het hongergevoel krijgt en dus meer blijft eten. 

Eiwitten en vetten zijn voedingsstoffen die je maag langer verzadigd houden, waardoor je minder last krijgt van hongergevoel. Kiezen voor eiwitrijke producten en/of producten met een goede hoeveelheid gezonde vetten is dus behulpzamer tijdens het afvallen. 

Voorbeelden van eiwitrijke producten: Vis, noten, bonen, tofu, kip, vlees, groente, kwark, eiwitpoeder, eieren en kaas.

Voorbeelden van producten met gezonde vetten: Avocado, olijfolie, lijnzaadolie, vis, noten, zaden en pitten.  

Complexe koolhydraten zijn overigens ook goed, omdat die je stapsgewijs energie geven en het lang duurt voordat je weer honger krijgt. Havermout en volkorenbrood zijn goede voorbeelden van producten met complexe koolhydraten.

#3. Niet thuis hebben liggen 

trek in zoetigheid tip 3

Door je tijdens het boodschappen in te houden voorkom je een inner strijd thuis. De meeste mensen die thuis genoeg keuze aan zoetigheden hebben verliezen deze strijd, omdat ze er aan blijven denken en redenen gaan zoeken om het eten van zoetigheden te rechtvaardigen.

Als je het niet thuis hebt liggen maak je het veel makkelijker voor jezelf om ergens anders op te focussen, omdat je weet dat als je trek krijgt er alleen keuze is uit gezond eten. 

Dit is een strategie die super simpel is, maar ook erg behulpzaam. Ik raad het je aan om dit serieus uit te proberen, want voor mij heeft dit wonderen gedaan. Na het opbouwen van flinke spiermassa had ik moeite om het vet weg te krijgen, omdat ik na het eten of voor het trainen altijd iets zoets wou eten. 

Sinds ik het niet meer in huis nam door me in te houden tijdens het boodschappen doen was de behoefte aan zoetigheid makkelijk overwonnen. Elke keer als ik trek had keek ik wat ik in de kasten of koelkast had liggen en aangezien ik nog alleen maar gezond boodschappen deed pakte ik iets gezonds, omdat dit de enige keuze was. 

#4. Gezonde maaltijden met portiegrootte 

trek in zoetigheid tip 4

Trek in ongezonde snacks wordt groot als je geen complete maaltijden eet met gezonde voedingsstoffen. Een gezonde maaltijd met een flinke portiegrootte houdt je lang gevuld waardoor je minder trek krijgt in een snelle snack of andere ongezonde zoetigheden. 

Gezond eten is in de meeste gevallen rijk aan voedingsstoffen die je maag voor langere tijd verzadigd houden. Je hebt geen last van hongergevoel en je energielevel blijft consistent. Bij bijvoorbeeld suiker krijg je snel energie en een korte tijd later een flinke inzinking met honger en een vermoeid gevoel als gevolg. 

Door minimaal 3 keer per dag een gezonde maaltijd te eten met een groot genoeg formaat voorkom je hongergevoel en verzwak je de behoefte aan ongezonde snacks. Als je een drukke dagelijks leven hebt is het een goed idee om je maaltijden in één keer voor te bereiden (meal prep) zodat je de rest van de dag er geen tijd meer aan kwijt bent. 

#5. Vermijd een negatieve leefomgeving 

trek in zoetigheid tip 5

Je hebt vast weleens gehoord van comfort food. Comfort food staat voor de ongezonde snacks en hapjes die mensen eten wanneer ze zich niet goed voelen. Ze gebruiken snacks zoals schepijs, chocolade, koekjes, chips en frituursnacks om zichzelf wat blijer te maken.

Met als gevolg overgewicht, schuldgevoel en een nog slechter gevoel. De grootste oorzaak voor de behoefte aan comfortfood komt vanuit een slechte leefomgeving. Denk aan vervelende collega’s, regelmatig in aanraking komen met negativiteit, gepest worden, geen liefde of waardering ontvangen, etc.

Als jij jezelf hierin herkent is het tijd om wat verandering in je leven te brengen, zodat je een gelukkig en gezond leven kunt leiden. Verander van baan als daar de ellende vandaan komt of neem afstand van de mensen die je slechter laten voelen. Creëer een omgeving waarin jij graag wilt leven. 

#6. Gebruik suikervrije kauwgom 

trek in zoetigheid tip 6

Kauwgom is voor veel mensen een prima hulpmiddel om de behoefte aan zoetigheid te stillen. De bezigheid en zoete smaak van kauwgom zorgt voor een makkelijke switch van focus. Je krijgt het gevoel dat je al wat zoets aan het eten bent en het kauwen werkt kalmerend.  

Met suikervrije kauwgom voorkom je inname van suiker en extra calorieën. Kauwgom kauwen heeft naast het stillen van trek in zoetigheid ook andere voordelen. Zo verbrand je 11 calorieën per uur extra vanwege het kauwen en versterkt + verschoont het je gebit.  

Dit waren de 6 tips die je kunnen helpen tegen trek in zoetigheid. Ben je benieuwd naar avondsnacks die je kunnen helpen met afvallen, klik dan op deze link: Beste 10 Avondsnacks voor afvallen

 

Schrijver:
Badreddine Boutaybi


Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Soortgelijke Blogberichten

5 Onverwachte obstakels die het afvallen kunnen belemmeren
We weten allemaal dat ongezond eten en onvoldoende bewegen het afvallen kan belemmeren, maar in veel gevallen zijn er...
Lees meer
Beste 10 Avondsnacks Voor Afvallen
Iedereen heeft weleens behoefte aan een snack later op de avond voor de tv of tijdens een leuk gesprek, maar wat zijn...
Lees meer
108 Koolhydraatarme Producten Voor Afvallen!
Koolhydraatarme producten vind je vooral als je zoekt bij groente, noten, zuivel en mager vlees, vis of kip. Koolhydr...
Lees meer

Tags