gewicht verliezen, gewichtsplateau, tips gewicht verliezen, Waarom verlies ik geen gewicht meer -

Waarom verlies ik geen gewicht meer?

Je verliest geen gewicht meer als je calorie inname gelijk staat aan of hoger is dan je dagelijkse caloriebehoefte. Om af te vallen zul je onder je dagelijkse caloriebehoefte moeten uitkomen. 

Stel dat je 80 kilo weegt en uitkomt op een dagelijkse caloriebehoefte van 2500 kcal, dan zou je afvallen als je 2200 calorieën per dag zou binnenkrijgen. Dat is omdat je minder calorieën binnenkrijgt dan je dagelijkse caloriebehoefte toelaat, maar stel dat je bent gezakt naar 70 kilo lichaamsgewicht en je denkt dat je caloriebehoefte nog steeds 2500 kcal is?

Je zou dan niet afvallen met 2200 kcal per dag, omdat je dagelijkse caloriebehoefte per kilo lichaamsgewicht weer anders is. Het zou goed kunnen dat je dagelijkse caloriebehoefte met een lichaamsgewicht van 70 kg maar 2000 kcal per dag is. In dat geval zou je onder de 2000 kcal moeten komen om nog steeds te blijven afvallen.

tips gewicht verliezen

Het is dus belangrijk om bij elke nieuwe lichaamsgewicht je dagelijkse caloriebehoefte opnieuw te berekenen, zodat je weet onder welk getal je moet blijven. Je dagelijkse caloriebehoefte kun je eenvoudig berekenen op onze homepagina. Na het invullen van 5 gegevens wordt het automatisch voor je berekend.  

8 Redenen voor stagneren van afvallen 

Als afvallen niet lukt wil dat niet zeggen dat je ongezond eet of niet genoeg beweegt, soms heeft het met een andere redenen te maken. Het stagneren van afvallen gebeurt in de meeste gevallen door iets waar men niet bewust van is, maar er wel voor zorgt dat de calorieën te hoog eindigen of er gezondheidsproblemen zijn. 

Zodra je weet wat jou in de weg zit kan je dit patroon doorbreken en succesvol afvallen. Hieronder volgen de 8 meest voorkomende redenen die ervoor zorgen dat het afvallen stagneert. Als je je eigen situatie herkent in één van deze redenenen dan kun je er meteen werk van maken, zodat afvallen weer lukt.

#1. Calorieën zijn niet laag genoeg

Zelfs al zou je gezond eten en dagelijks sporten dan nog zou je geen gewicht verliezen als je de dagen eindigt boven de grens van je dagelijkse caloriebehoefte.

Je kunt een voedingsapp gebruiken om je calorieën bij te houden en op elk moment te kunnen zien of het goed gaat of dat er aanpassingen nodig zijn. Hiermee neem je controle over het proces en kom je niet voor ongewilde verrassingen te staan. 

#2. Teveel stress in je dagelijks leven

Veel mensen weten wat ze horen te eten en weten ook hoe het sporten werkt, maar nalatigheid zorgt ervoor dat het niet op gang komt en dat de flow niet vastgehouden wordt. Dit lijkt een gebrek aan discipline, maar het ligt veel dieper dan dat. 

Dagelijks stress ervaren door bijvoorbeeld een negatieve werkomgeving of ongezonde relaties zorgt voor verlies van energie, plezier en motivatie. Gewicht verliezen wordt niet als belangrijk beschouwd wanneer iemand ongelukkig is en zich gevangen voelt.

Je directe omgeving heeft veel invloed op je gedrag en welzijn. Wees alert, neem afstand van negatieve relaties en denk na over wat jou in de weg zit en waarom je levensplezier is verdwenen. Los dit op en je zult merken dat gewicht verliezen niet moeilijk hoeft te zijn. 

#3. Onbewust suiker drinken

Het komt vaak voor dat mensen de juiste gezonde maaltijden eten, maar toch geen gewicht verliezen omdat ze niet doorhebben dat ze behoorlijk wat suikers binnenkrijgen via het drinken.

Het zijn niet alleen frisdranken die veel suiker kunnen bevatten. Ook koffie, thee en fruitsappen zorgen ervoor dat mensen die zich hier niet bewust van zijn meer calorieën binnenkrijgen dan ze aan het tellen zijn.

Om snel af te vallen is water of koffie/thee zonder melk en suiker ideaal. Zo weet je zeker dat de calorieën niet toenemen. Let niet alleen op het eten, maar ook op het drinken.

#4. Patroon van zelf sabotage 

Zelf sabotage komt erg vaak voor, maar men is er niet altijd bewust van. Vaak komt iemand op oudere leeftijd erachter dat er bepaalde patronen zich in zijn of haar leven hebben herhaald. Dat eigenlijk succes konden ervaren, maar ze zichzelf onbewust hebben gestopt.

positieve mindset

Hier kun je op tijd achter komen door met zelfontwikkeling bezig te zijn. Lees boeken of luister naar audio om meer inzicht te krijgen in wat er binnenin je omgaat en wat je tegenhoudt. Tony Robbins en Bob Proctor zijn voorbeelden van internationale experts op dit gebied. 

Onderschat dit gedeelte niet. Soms lijken prestaties moeilijk, maar zijn ze dat eigenlijk niet. Wat het vaak moeilijk maakt is dat we onszelf tegenwerken door gedachten en kernovertuigingen. 

#5. Dagelijks te weinig beweging 

Als je snel gewicht wilt verliezen op een gezonde manier dan is dagelijks bewegen erg belangrijk. Je verbrand niet alleen de calorieën die je zullen helpen met afvallen, maar ook loopt je stofwisseling sneller als je aan sporten doet.

Een snellere stofwisseling in combinatie met calorieën verbranden versnelt het proces van gewicht verliezen in grote mate. Het is wel belangrijk dat je een manier van sporten kiest die je prettig vind, zodat het makkelijker vol te houden is en je er zelfs naar uit kijkt om te gaan sporten. 

#6. Teveel vocht vasthouden

Het kan zijn dat je de juiste aanpak aan het gebruiken bent om gewicht te verliezen, maar dat het even erop lijkt alsof je niet vooruit komt omdat je lichaam extra vocht aan het vasthouden is. 

Oorzaken van extra vocht vasthouden zijn onder andere een hogere zoutinname, regelmatig stressen, creatine gebruik bij krachttraining en het gebruik van medicijnen. 

Als je geen gezondheidsproblemen hebt en ook geen medicijnen gebruikt, dan helpt veel water drinken in combinatie met weinig zout eten vaak het snelst om vocht te verliezen. Ook koffie of thee zonder suiker en melk helpen met vocht kwijtraken.

#7. Niet geduldig zijn

Misschien geldt dit niet voor jou, maar het komt vaak voor dat mensen te snel conclusies trekken. Ze hebben geen geduld en besluiten na 1 week sporten en gezond eten te stoppen, omdat ze niet veel resultaten zien.

Met gewicht verliezen is het een kwestie van gezond eten, regelmatig bewegen en maandelijks naar de resultaten te kijken. Het is belangrijk dat je het proces vertrouwt en begrijpt dat het lichaam ook een aantal dagen nodig heeft om de omschakeling te maken.

geduld met gewicht verliezen

#8. Gezondheidsproblemen 

Het kan zijn dat gezondheidsproblemen je in de weg zitten. Als je denkt of zelfs weet dat er iets niet klopt qua gezondheid of medicijngebruik dan kun je het beste een arts inschakelen.

Hoewel het internet veel waardevolle informatie bevat is het voor iets als gezondheid beter om een echte arts in te schakelen. Ga langs bij je huisarts of naar de ziekenhuis voor een onderzoek om te kijken of alles oké is. Neem geen risico als het aankomt op je gezondheid. 

Hoe gewichtsplateau doorbreken?

Je kunt een gewichtsplateau doorbreken door onder je dagelijkse caloriebehoefte te blijven, ervoor te zorgen dat je lichaam geen extra vocht vasthoudt en door regelmatig te blijven sporten.

Een ideale manier om onder je dagelijkse caloriebehoefte te blijven is door gezond maar ook genoeg te eten, zodat je alle benodigde voedingsstoffen en vitamines binnenkrijgt. Stel dat je net erboven komt, dan kun je dit met sporten rechtzetten. Je kunt calorieën verbranden, zodat je alsnog onder je dagelijkse caloriebehoefte blijft. 
Extra vocht vasthouden voorkomen kun je voor elkaar krijgen door minder zout binnen te krijgen en veel water te drinken. Vooral in ongezonde vleesproducten en flink gekruide producten kom je veel zout (sodium) tegen. Als je meer en andere soort type tips wil zien om snel gewicht te verliezen kun je op deze link klikken ➡️ Snel Vermageren In Korte Tijd

 

Schrijver:
Badreddine Boutaybi


Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Soortgelijke Blogberichten

108 Koolhydraatarme Producten Voor Afvallen!
Koolhydraatarme producten vind je vooral als je zoekt bij groente, noten, zuivel en mager vlees, vis of kip. Koolhydr...
Lees meer
Gratis voedingsschema afvallen en spieropbouw maken in 3 Stappen 
Een ideaal op maat gemaakte voedingsschema voor afvallen en/of spieropbouw heb je gratis als je die zelf samenstelt. ...
Lees meer
Afvallen met shakes! De voor en nadelen op een rijtje
Er wordt vaak aan afvallen met shakes gedacht, omdat dit een makkelijke oplossing lijkt te zijn. Veel mensen die dit ...
Lees meer

Tags