Wat kun je onbeperkt snacken?

minste calorieën, onbeperkt snacken, snacks afvallen, tussendoortje afvallen -

Wat kun je onbeperkt snacken?

Om onbeperkt te snacken en toch geen overgewicht te creëren kun je het beste bij groenten kijken. Groentesoorten als bijvoorbeeld komkommer, wortels, paprika, spinazie en champignons bevatten erg weinig calorieën. 

Je zou eerder vol raken dan dat je teveel zou kunnen snacken. Bij deze type groenten zul je na het eten van 1 kilo nog geen 400 calorieën zijn gepasseerd en kun je ze dus zien als producten voor onbeperkt snacken.

Fruit is ook gezond als snack, maar onbeperkt snacken wordt lastig omdat veel fruitsoorten daar iets teveel suikers voor bevatten. Wel zijn bijvoorbeeld aardbeien, cranberries en watermeloen fruitsoorten waar je veel van kan eten zonder je zorgen te maken om overgewicht. 

Hieronder vind je 10 voedingsproducten die je gerust op het lijstje kan zetten van snacks die je onbeperkt zou kunnen eten zonder dat je overgewicht zou creëren.

#1. Aardbeien

Met aardbeien krijg je maar 25 calorieën per 100 gram binnen en zou je zelfs na het eten van een halve kilo uitkomen op maar 125 calorieën. Aardbeien zijn rijk aan vitamine C en 0 gram vet. 

Wel krijg je per 100 gram 5 gram suikers binnen en is het daarom bij fruit verstandig om onbeperkt snacken niet letterlijk te nemen. Een halve kilo eten is prima, maar een paar kilo’s in één keer is af te raden.  

#2. Komkommer

Komkommer is een product waar je letterlijk onbeperkt van kunt snacken als je dat wilt. Komkommer bevat slechts 13 calorieën per 100 gram. Dit komt doordat komkommer op nog geen 5% procent na volledig uit water bestaat. Komkommer staat bekend als ideale snack voor afvallen. 

#3. Spinazie

Voor verse spinazie is het 25 calorieën per 100 gram en voor spinazie a la creme is het 43 calorieen per 100 gram. Erg laag dus en ideaal voor bij de maaltijd of als snack. 

Een kommetje spinazie a la crème heeft genoeg smaak als snack en is zeker aan te raden. Spinazie is erg gezond en ook op andere manieren te gebruiken, zoals bijvoorbeeld in een salade, smoothie, stamppot of in een broodje. 

#4. Champignons

De hoeveelheid calorieën in champignons verschilt per soort, maar toch is het allemaal laag. Voor witte champignons is het 18 calorieën en voor kastanje champignons 29 calorieën per 100 gram. 

Ideaal om van te snacken als je een liefhebber bent van champignons. Het is makkelijk om er extra smaak in te brengen via kruiden. Ook prima te gebruiken als onderdeel van je warme maaltijd. 

#5. Frambozen

Voor frambozen is het 29 calorieën per 100 gram. Erg vergelijkbaar met aardbeien. Ook rijk aan vitamine C, iets lager in suikers (4.5 gram i.p.v. 5 gram) en rijker in eiwitten. Uitstekende keuze als je iets zoets wilt snacken.

#6. Watermeloen

Met watermeloen kom je uit op 35 calorieën per 100 gram. Als je een halve kilo watermeloen zou eten dan kom je uit op slechts 175 calorieën. Vooral in de zomermaanden is het heerlijk om hiervan te snacken. 

Wel is het zo dat je hier geen kilo’s in één keer van moet gaan eten, zelfs al zou je dat kunnen. Met fruit stapelt de hoeveelheid suikers zich namelijk op als je er veel van begint te eten. Zelfs al is het aarbei, framboos of watermeloen, terwijl dit fruitsoorten zijn met weinig suiker.

In watermeloen zit 8 gram natuurlijke suiker per 100 gram en dat is niet veel. Als je een kilo zou eten dan zou je dus 80 gram suiker binnenkrijgen en dat is wel veel. Je kunt er dus veel van snacken, maar onbeperkt snacken is niet verstandig. 

#7. Worstels

Eén van de weinige groenten soorten met een zoete smaak. Voor wortels is het 33 calorieën per 100 gram. Met wortels kun je alle kanten op. Het is lekker als snack, je kunt het toevoegen aan salades en het is top voor in warme maaltijden. 

#8. Tomaten

Voor tomaten is het 31 calorieën per 100 gram. Er zijn cherrytomaatjes/snoeptomaatjes verkrijgbaar om als handige lekkere snack te gebruiken en grotere tomaten voor in maaltijden, salades of broodjes. 

Zelfs al zou je een hele kilo tomaten eten dan valt het qua calorieën nog mee, omdat het in totaal maar 310 calorieën zijn. Een normale gezonde maaltijd bevat meestal tussen de 350 - 600 calorieën.

#9. Magere Yoghurt

Voor magere yoghurt is het 28 calorieën per 100 milliliter. Stukjes aardbeien eraan toevoegen kan de smaak flink verbeteren en het zijn beide producten met erg weinig calorieën dus kun je er ook heel veel van eten zonder overgewicht te creëren.   

#10. Paprika 

Met paprika kom je uit op 24 calorieën per 100 gram, wat dus erg laag is. Paprika is lekker zoet en tegenwoordig ook als snoepgroente verkrijgbaar in de supermarkt. Bij snoepgroente is het een kant en klaar product met de ideale portiegrootte om meteen te kunnen snacken. 

Welke tussendoortje als je aan het afvallen bent?

Als je aan het afvallen bent zijn tussendoortjes die laag zijn in calorieën het meest ideaal. Denk aan bijvoorbeeld snoepgroente, fruit, tonijn in blik en magere zuivelproducten. Snacks met veel suikers en/of verzadigde vetten kun je beter vermijden. 

De 10 hierboven genoemde producten behoren allemaal tot ideale tussendoortjes om mee af te vallen. Tijdens het afvallen eet je veel minder calorieën dan je gewend bent en is het dus goed om zuinig met de hoeveelheid calorieën om te gaan, zodat je genoeg kan eten zonder hongergevoel te krijgen en zonder meer calorieën binnen te krijgen dan zou moeten. 

Tussendoortjes die je beter volledig achterwege kan laten als je wilt afvallen zijn snacks als bijvoorbeeld koek, snoep en chips. Als je wilt weten wat de minst ongezonde snacks zijn tussen de ongezonde snacks dan kun je op deze link klikken: Welke snack is het minst ongezond?

Welke snack heeft de minste calorieën? 

Voor gezonde snacks met de minste calorieën kun je het beste kiezen voor snoepgroente zoals tomaatjes, worteltjes, komkommertjes en mini paprika. Ze zijn kant en klaar en verpakt met ideale portiegrootte. 

Ook mager vlees, vis, kip of zuivelproducten kunnen erg laag zijn in calorieën. Fruit ook, maar bij fruit is het goed opletten omdat er ook fruitsoorten zijn met veel suiker. De fruitsoorten die bovenaan deze pagina zijn benoemd behoren wel bij fruit met de minste calorieën en suikers.

 

Schrijver:
Badreddine Boutaybi


Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Soortgelijke Blogberichten

Beste 10 Avondsnacks Voor Afvallen
Iedereen heeft weleens behoefte aan een snack later op de avond voor de tv of tijdens een leuk gesprek, maar wat zijn...
Lees meer
108 Koolhydraatarme Producten Voor Afvallen!
Koolhydraatarme producten vind je vooral als je zoekt bij groente, noten, zuivel en mager vlees, vis of kip. Koolhydr...
Lees meer
Gratis voedingsschema afvallen en spieropbouw maken in 3 Stappen 
Een ideaal op maat gemaakte voedingsschema voor afvallen en/of spieropbouw heb je gratis als je die zelf samenstelt. ...
Lees meer

Tags