Hoe kan je armspieren trainen om grote gespierde armen te krijgen? 5 tips!

armen trainen, armspieren trainen, armspieren trainen beginner, armspieren trainen youtube, grote armen krijgen, grote gespierde armen krijgen -

Hoe kan je armspieren trainen om grote gespierde armen te krijgen? 5 tips!

Als je je armen groot en gespierd wilt krijgen dan is dit de ideale pagina voor jou! Hieronder gaan we langs 5 tips die je per direct kan toepassen om in korte tijd al flinke resultaten te zien. 

Er komt meer kijken bij armspieren trainen dan alleen de arm oefeningen uitvoeren. Om je armen groter en gespierder te krijgen is het naast trainen ook belangrijk om voeding en motivatie in de gaten te houden, omdat die ook veel invloed hebben op het eindresultaat. 

Laten we starten met de 5 tips. Mocht je vragen hebben dan kun je die onderaan de pagina of bij de YouTube video in de comment-sectie achterlaten. 

Tip #1. Train ze vaker in de week om de groei-tempo te versnellen.

Je hoort veel mensen zeggen: ''het is goed om spieren 1 tot maximaal 2 keer in de week te trainen'' en waarschijnlijk is dat ook zo als je het hebt over grote spiergroepen zoals rug en bovenbenen, maar kleine spiergroepen zoals armen en kuiten herstellen snel.

Met een goed eetpatroon en voldoende slaap zou je ze makkelijk 3 tot 4 keer per week kunnen trainen en je hoeft er geen hele training aan toe te kennen, omdat je waarschijnlijk niet in de sportschool woont, maar sluit bijvoorbeeld elke of bijna elke training af met een kwartiertje armen trainen.

Je zult zien dat vaker armen trainen in je voordeel gaat werken. Hoe meer je ergens in stopt, hoe meer je eruit zal krijgen. En als dat niet zo blijkt te zijn, dan verlies je er niks mee en kun je gewoon teruggaan naar 1 tot 2 keer per week armen trainen.

Je kunt concluderen dat je te veel je armen aan het trainen bent, als je de trainingen start met spierpijn in je armen omdat ze nog niet hersteld zijn en als je na 4 weken extra trainen geen duidelijke groei ziet.

Tip #2. Draag een shirt met strakke mouwen.

Dit lijkt misschien een rare tip, maar het werkt! Zo’n shirt draag je niet om jezelf aan anderen te showen, maar puur voor eigen motivatie. We raken als mensen extra gemotiveerd als we progressie zien. Onbewust stijgt de energie en motivatie, met als gevolg dat we beter ons best gaan doen.

Als je voor de spiegel aan het trainen bent, dan zie je de pomp in je armspieren nog beter, die mouwen gaan nog strakker zitten en bewust of onbewust gaat het mentaal iets met je doen.

Die extra mentale stimulans gaat invloed hebben op de rest van het proces. Je krijgt zin om meer groei veroorzakende voeding te eten, trainen wordt leuker en je gaat meer geloven in je doel.

Om je een voorbeeld te geven van zo’n mentale switch: Soms zie je een boxer tijdens een wedstrijd uitgeput raken, maar dan geeft hij de tegenstander toevallig een rake en lijkt het alsof de tegenstander bijna knock-out gaat. Opeens zie je de boxer van uitgeput naar vol energie gaan, en dat is omdat de winst dichterbij lijkt dan vooraf werd gedacht.

Tip #3. Let op je eiwitinname, omdat voeding cruciaal is.

Het is erg zonde als je keihard traint, maar het qua voeding laat liggen. Voeding heeft namelijk een grotere impact op spiergroei dan het trainen zelf. Met krachttraining creëer je de mogelijkheid tot spiergroei, maar het is de voeding die daadwerkelijk in je lichaam, in je bloed, in je spieren aan het bouwen is.

Eiwit is de voedingsstof die door het lichaam wordt gebruikt om je spieren te laten herstellen en groeien, zorg er dus voor dat je voldoende eiwitten binnenkrijgt.

Wetenschappers geven aan dagelijks dat 1.6 gram eiwit per kilo lichaamsgewicht binnenkrijgen voldoende is om spiergroei te veroorzaken. Dus stel dat je 70 kilo weegt dan zou dat (1.6x70=) 112 gram eiwitten per dag zijn.

De meeste bodybuilders volgen een richtlijn van 2 gram eiwitten per kilo lichaamsgewicht en dat kun je elke sporter die wil groeien ook zeker aanraden, omdat er altijd nog voedingsstoffen verloren kunnen gaan en je met iets meer dan het minimale speelt om winst zeker te stellen in plaats van net wel of niet genoeg hebben.

Door al je eten te registreren in een voedingsapp kun je altijd zeker weten of je genoeg eiwitten hebt binnen gekregen. Als je laat in de avond ziet dat je net tekort komt kun je voor het slapen gaan nog een eiwitshake of kwark naar binnen werken. 

Tip #4. Kies oefeningen waar je spieren de grootste reactie bij vertonen.

Er zijn tientallen goede arm oefeningen en als je sporters gaat vragen welke de beste is, dan krijg je waarschijnlijk veel verschillende antwoorden. Aan het begin is het daarom goed om van alles uit te testen en op basis van je eigen ervaring te beslissen welke oefening het beste bij je past.

Je weet dat een oefening goed voor groei is als de spanning in de juiste spieren extra intens wordt gevoeld en je sneller die pomp krijgt.

Oefeningen waarbij je het meer in de gewrichten dan spieren voelt kun je voor nu beter overslaan of checken waar het aan ligt. Het kan zijn dat de uitvoering niet correct is.

Gebruik vooral de oefeningen waarbij je de spanning in je spieren extra intens voelt, zodat je harder kan groeien. De kabelmachine is bijvoorbeeld trainingsmateriaal dat erg goed past bij armen trainen, omdat de weerstand non-stop is en je verschillende hendels kunt gebruiken

Een ander voordeel van de kabelmachine is dat je supersets kunt gebruiken. Je kunt de biceps en triceps op dezelfde plek achter elkaar pompen en extra bloed naar je armen laten stromen in plaats van steeds rustpauzes te pakken. 

Tip #5. Thuis extra sets pakken om te groeien op vrije dagen.

Deze tip is vooral bedoeld voor sporters die niet meer dan 3 keer per week naar de sportschool gaan, want met 3 keer per week trainen kan het lastig zijn om naast alle spieren effectief te trainen ook de armspieren nog eens extra aandacht te geven.

In zo’n geval zou het geen slecht idee zijn om dumbbells te kopen, zodat je af en toe thuis je armen kunt trainen voor 10 tot 20 minuten.

Hiermee kun je flinke stappen vooruit maken. Het is hetzelfde als dat je dagelijks 10 tot 20 minuten push-ups zou doen. Je borst zou gegarandeerd sneller groeien.

Waar een wil is, is er altijd een weg! Dus laat je niet tegenhouden als je vanwege een drukke dagelijkse leven niet genoeg naar de sportschool kan gaan. Je kunt altijd nog je eigen gym > thuis of in de schuur bouwen en het hoeft niet veel geld te kosten. Tweedehands gewichten zijn net zo zwaar en goed als nieuwe, en je kunt zelf bepalen wanneer je even een kwartiertje wilt gaan knallen!


Nou, dit waren de 5 tips om je armspieren sneller te laten groeien en dit was het dus ook voor dit bericht. Als je wilt weten welke ontbijtjes je kunnen helpen aan meer spiermassa dan kun je de video hieronder bekijken. 

 

Schrijver:
Badreddine Boutaybi


Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Soortgelijke Blogberichten

Hoe kun je je buik dunner maken?
Het verlangen naar een slankere buik is voor velen een belangrijk doel op het gebied van gezondheid en uiterlijk. Hoe...
Lees meer
Gezond eten maar toch niet afvallen? Dit is het probleem…
Hoe kan het dat sommige mensen wekenlang alleen maar gezonde voeding eten en toch niet afvallen? Dit komt erg vaak vo...
Lees meer
Hoe kan je snel afvallen naast minder eten en meer bewegen?
Ben je van plan om te starten met afvallen of ben je al bezig en wil je weten hoe je nog sneller kunt afvallen? Zo ja...
Lees meer

Tags