5 Type producten met veel eiwitten en weinig vet!

producten met veel eiwitten, Producten met veel eiwitten en weinig vet, veel eiwitten, veel eiwitten en weinig vet -

5 Type producten met veel eiwitten en weinig vet!

Producten met veel eiwitten en weinig vet zijn ideaal voor zowel afvallen als spiergroei creëren. Aangezien vet de voedingsstof is die de meeste calorieën oplevert (9 calorieen per 1 gram vet) zullen producten met veel eiwitten en weinig vet dus ook veel minder calorieën bevatten. Hieronder volgen 5 type producten waar veel eiwitten en weinig vet in zitten.  

#1. De meeste vissoorten

Het mooie aan vis is dat de meeste vissoorten erg weinig vet bevatten en de vissoorten die wat hoger in vet zijn vooral (onverzadigde vetten) gezonde vetten bevatten. Wat eiwitten betreft scoor je altijd goed met vis. Als je een vissoort zoekt met veel eiwitten en zo weinig vet dat je richting 0 gram vet gaat dan kun je het beste kiezen voor bijvoorbeeld blik tonijn in water, koolvis, kabeljauwfilet en garnalen.

#2. Mager vlees en gevogelte

Bij vlees bevatten de meeste soorten erg veel eiwitten, maar is het een kwestie van filteren als het aankomt op vet. Zo bevatten de vleessoorten met een hoger vetgehalte ook nog eens de (verzadigde vetten) ongezonde vetten. De gevogelte en vleessoorten waar veel eiwitten en weinig vet (richting 0 gram) in zitten zijn producten als: kipfilet, kalkoenfilet, runderbiefstuk, mager kalfsvlees, runderrookvlees en rosbief.

#3. Magere kwark

Bij melkproducten is het de magere kwark waar je de meeste eiwitten per 100 gram naar binnen kan werken met de minste hoeveelheid vet. Gemiddeld bevat 100 gram magere kwark 8.5 gram eiwitten en 0 gram vet. Een uitstekende keuze als je een kwark-liefhebber bent.

#4. Eiwitpoeders

Eiwitpoeders zijn allen gemaakt om veel eiwitten te bevatten, maar als je de eiwitpoeder wilt met veel eiwitten en de minste vet dan kun je het beste kiezen voor de Whey Isolate. Met deze variant kan je per 100 gram een gemiddelde verwachten van maar liefst 90 gram eiwitten en maar 0,5 gram vet. Voor Whey Isolate van een betrouwbaar en goed merk kun je op de link hieronder klikken.  

#5. Vloeibaar eiwit 

Als je eieren zonder dooiers zou nemen dan zou je veel eiwitten binnen krijgen met 0 gram vet. Als je liever niet zelf de ei doet scheiden dan kun je ervoor kiezen om vloeibaar eiwit in de supermarkt te kopen. Bij het maken van een omelet kan je ervoor kiezen om 1 tot 2 dooiers mee te mengen voor wat meer smaak, maar let er op dat je er niet teveel van neemt als je wilt letten op vetten. Elke dooier (eigeel) bevat bijna 7 gram vet.  

Voor broodbeleg met veel eiwitten en weinig vet kun je deze blogpost bekijken: https://thehungryelite.com/blogs/fitness-voeding-afvallen-en-spieropbouw/welk-broodbeleg-bevat-veel-eiwitten

Om je concrete voorbeelden te geven van producten die hierboven zijn genoemd volgt hieronder verleng lijstje van producten met veel eiwitten en weinig vet. Elk product dat hieronder staat beschreven bevat niet meer dan 10 gram vet per 100 gram vet. De hoeveelheid eiwitten staat erbij beschreven en dat is op basis van 100 gram.

Eiwitrijk Voedsel Lijst (Per 100 Gram)
Minder dan 10 gram vetten:

Kippenfilet - 23 gram eiwitten 
Kalkoenfilet - 22 gram eiwitten 
Kalfsvlees Mager - 22 gram eiwitten 
Runderpoulet - 23 gram eiwitten 
Runderbiefstuk - 23 gram eiwitten 
Runderlever - 21 gram eiwitten
Kippenlever - 19 gram eiwitten 
Vegetarisch Gehakt - 21 gram eiwitten
Vegetarische shoarma - 15 gram eiwitten 
Veg. rulstukjes - 21 gram eiwitten  
Vegetarische burger - 19 gram eiwitten 
Veg. wokreepjes - 17 gram eiwitten
Kippendij - 21 gram eiwitten 
Kalkoenbacon - 16 gram eiwitten 
Kippenreepjes - 21 gram eiwitten
Kipfilethaasjes - 22 gram eiwitten 
Tonijn (in blik) - 25 gram eiwitten 
Kabeljauwfilet - 16 gram eiwitten 
Garnalen - 19 gram eiwitten 
Koolvis - 16 gram eiwitten
Tilapia - 18 gram eiwitten
Pangasiusfilet - 16 gram eiwitten 
Ansjovis - 21 gram eiwitten
Cottage Cheese - 12 gram eiwitten 
Magere Kwark - 9 gram eiwitten 
Whey Protein Poeder - 80 gram eiwitten 
Whey Isolate Poeder - 92 gram eiwitten 
Vloeibaar Eiwit - 11 gram eiwitten
Gedroogde erwten - 23 gram eiwitten
Limabonen  - 21 gram eiwitten
Gedroogde linzen - 21 gram eiwitten
Kievitsbonen gedroogd - 20 gram eiwitten
Kikkererwten gedroogd - 20 gram eiwitten
Gedroogde zeewier - 12 gram eiwitten
Linzen - 10 gram eiwitten

Zoals je aan deze lijst kunt zien zijn er heel veel opties en dit is niet alles. Als je op Google of op onze website gaat zoeken zul je nog meer producten vinden waar veel eiwitten en weinig vet in zitten.

Het is handig om deze informatie te hebben, omdat je daardoor goed en efficiënt boodschappen kunt doen. Ontdekken hoe sporten werkt is makkelijk en het halve werk, maar zodra het qua voeding ook goed zit dan kun je elk doel bereiken. 

Hoe kom ik aan voldoende eiwitten?

Als je spiermassa wilt opbouwen dan is het belangrijk dat je dagelijks aan voldoende eiwitten komt. Voldoende eiwitten voor spiergroei is minimaal 2 gram eiwitten per kilo lichaamsgewicht dagelijks binnen krijgen. Voeg aan elke maaltijd een eiwitrijk product toe en neem 1 tot 3 eiwitshakes per dag. Dat zal ervoor zorgen dat je voldoende eiwitten binnen krijgt.

Wat je ook kunt doen om het jezelf makkelijker te maken is kiezen voor eiwitrijke producten die je lichaam zonder moeite kan verteren. Stel dat je meer vis dan rood vlees kunt eten of liever eieren dan kipfilet eet dan kun je zo je strategie vormen om meer eiwitten te kunnen eten zonder jezelf te moeten pushen. 

Ook supplementen kunnen bijdragen aan een hoger eiwitinname voor degene die moeite hebben met voldoende eiwitten eten.  

Producten met veel eiwitten en hoger vetgehalte

Nu weet je welke producten veel eiwitten en weinig vetten bevatten, maar het is ook handig om te weten welke eiwitrijke producten een hoger vetgehalte hebben, zodat je tijdens het boodschappen doen een betere keuze kunt maken. 

Stel dat je probeert af te vallen of bezig bent met droog te trainen waarbij je vet wilt kwijtraken met behoud van spiermassa dan zijn de producten in het lijstje hieronder wellicht te rijk aan calorieën.  

Voor bulken daarentegen is het lijstje hieronder prima, want de producten bevatten veel eiwitten en wat extra calorieën waardoor aankomen makkelijker wordt. Elke product hieronder bevat meer dan 10 gram vetten per 100 gram.

Eiwitrijk Voedsel Lijst (Per 100 Gram)
Meer dan 10 gram vetten:

Eieren - 13 gram eiwitten 
Kippenbout - 16 gram eiwitten 
Varkenshaas - 21 gram eiwitten 
Rundertartaar - 20 gram eiwitten 
Rundergehakt - 17 gram eiwitten 
Kipgehakt - 16 gram eiwitten 
Lamsgehakt - 18 gram eiwitten 
Lamsbout - 18 gram eiwitten 
Beefburger - 18 gram eiwitten 
Kip Doner - 16 gram eiwitten 
Surimi - 10 gram eiwitten 
Sardines (in blik) - 22 gram eiwitten 
Zalmfilet - 20 gram eiwitten 
Gerookte Zalm - 21 gram eiwitten 
Kaas 20+ - 38 gram eiwitten 
High Protein Reep - 50 gram eiwitten 
Eieren - 13 gram eiwitten 
Pompoenpitten - 29 gram eiwitten
Cashewnoten - 20 gram eiwitten
Pistachenoten - 24 gram eiwitten
Amandelen - 26 gram eiwitten
Pinda's - 26 gram eiwitten
Pindakaas - 24 gram eiwitten
Zonnebloempitten - 21 gram eiwitten

Zoals je aan het lijstje kan zien zijn ook dit gezonde producten. De enige reden dat je van deze producten niet dagelijks grote porties hoort te eten als je wilt afvallen is omdat de calorieën wat hoger liggen. Met vetten gaan de calorieën sneller omhoog, omdat elke 1 gram vet voor 9 calorieën telt. Gezondheid

Als je meer informatie wilt hebben over gezonde vetten en ongezonde vetten kun je klikken op deze link om naar de juiste blogpost te gaan: https://thehungryelite.com/blogs/afvallen/wat-zijn-gezonde-vetten-en-ongezonde-vetten

 

Schrijver:
Badreddine Boutaybi


Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Soortgelijke Blogberichten

Hoe kan je snel afvallen naast minder eten en meer bewegen?
Ben je van plan om te starten met afvallen of ben je al bezig en wil je weten hoe je nog sneller kunt afvallen? Zo ja...
Lees meer
(Zonder Koken) Voeding voor spiermassa. De beste maaltijden voor spiergroei die snel en makkelijk zijn.
Als je totaal niet van het koken bent, maar wel eiwitrijke maaltijden wilt binnenkrijgen om spiermassa op te bouwen, ...
Lees meer
10 Makkelijke (niet koken) eiwitrijke maaltijden voor spiermassa opbouwen tijdens bulkfase.
Als je totaal niet van het koken bent, maar wel eiwitrijke maaltijden wilt binnenkrijgen om spiermassa op te bouwen, ...
Lees meer

Tags