Buikvet kwijtraken? 4 Tips die je gaan helpen met buikvet verliezen.

buikje kwijtraken, buikvet kwijtraken, buikvet kwijtraken voeding, buikvet verliezen, buikvet verliezen tips, buikvet verliezen voeding, snel buikvet kwijtraken, snel buikvet verliezen -

Buikvet kwijtraken? 4 Tips die je gaan helpen met buikvet verliezen.

 

1 - Volkorenbrood ipv witbrood en het liefst getoast - Het is sowieso beter om te verminderen in brood, maar als je dan voor brood kiest kun je het best voor volkorenbrood kiezen. Dat is het type brood dat het makkelijkste door het lichaam kan worden verwerkt en daardoor het minste blijft hangen rondom de taille. 

Als je de fitness-wereld wat dieper volgt zie je dat sporters die meedoen aan figuur-wedstrijden hun volkorenbrood in de ochtend toasten. Dit is niet alleen omdat het lekker is, maar vooral omdat het op deze manier makkelijker door het lichaam is af te breken en er dus minder voedsel blijft hangen rondom de buik. Het is eigenlijk ook best logisch als je het vanuit voorbeelden bekijkt… als jij zacht brood in je hand knijpt wordt het een bal, maar de hoeveelheid blijft hetzelfde… terwijl als je getoast brood zou knijpen het in vele kleine stukjes uit elkaar breekt. Kies voor voedsel dat makkelijk af te breken is voor het lichaam zodat je snel buikvet kunt verliezen.

2 - Cardio, sporten of wandelen op een lege maag - Het is altijd goed om te sporten of een grote wandeling te maken, maar als het je lukt is ‘s morgens voordat je gaat ontbijten (lege maag) het meest ideaal. Normaal wekt jouw lichaam de benodigde energie uit de meest recente maaltijd. Op het moment dat er geen recente maaltijd is en de maag dus leeg is springt het lichaam meteen over naar de reserves om daar alsnog de energie te kunnen wekken om de activiteiten te doorstaan. 

3 - Kies voor activiteiten die je het meest laten zweten - Zweten is het bewijs dat je vet aan het verliezen bent. Het is letterlijk vet en vuil vocht dat je lichaam aan het verlaten is. Je kunt het zien als een blok boter dat door een warme pan smelt en vloeibaar wordt… op het moment dat je lichaam ook warm genoeg is smelt het vet en verlaat het je lichaam vanuit de poriën. Hoe meer je kunt zweten hoe beter! 

4 - Blijf elke dag onder je caloriebehoefte - Je kunt nog elke dag sporten en gezond eten, maar je zult niet afvallen als je meer calorieën in je lichaam opslaat dan de bedoeling is. Als het aankomt op calorieën is het eigenlijk heel simpel. Krijg je dagelijks de hoeveelheid calorieën binnen dat gelijk staat aan je caloriebehoefte blijf je op hetzelfde gewicht hangen, ga je er boven zitten dan kom je automatisch aan en ga je er dagelijks onder zitten dan val je automatisch af. Wees je dus bewust van je dagelijkse caloriebehoefte… dit kun je eenvoudig bereken via een fitness app of gewoon bij google intypen ¨caloriebehoefte berekenen¨ en je zult websites vinden die na het beantwoorden van 5 vragen je caloriebehoefte gratis berekenen en laten zien. 

Zodra je weet wat je mag gaan eten is het belangrijk dat je dagelijks eronder blijft, zodat je snel buikvet kunt verliezen. Hoe lager je gaat zitten kwa calorieën hoe sneller je zult gaan afvallen. Overdrijf het echter niet… een te groot tekort aan voeding kan je energie, gezondheid en welzijn belemmeren.


Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Soortgelijke Blogberichten

Populaire fastfood maaltijden met meer dan 1000 calorieën!
Dat populaire fastfood maaltijden bijna altijd ongezond zijn is een bekend verhaal, maar veel van deze bevatten ook n...
Lees meer
5 Onverwachte obstakels die het afvallen kunnen belemmeren
We weten allemaal dat ongezond eten en onvoldoende bewegen het afvallen kan belemmeren, maar in veel gevallen zijn er...
Lees meer
Beste 10 Avondsnacks Voor Afvallen
Iedereen heeft weleens behoefte aan een snack later op de avond voor de tv of tijdens een leuk gesprek, maar wat zijn...
Lees meer

Tags