Waarom heb ik geen motivatie om te sporten?

geen motivatie om te sporten, motivatie om te sporten -

Waarom heb ik geen motivatie om te sporten?

Het kost veel moeite om gemotiveerd te blijven als je het sporten ziet als een verplichte taak op je To-Do lijstje in plaats van hetgeen dat je leven op elk vlak verbeterd en nieuwe deuren voor je zal openen. Mensen die geen motivatie om te sporten hebben denken aan de moeite die ze moeten gaan doen, terwijl mensen met veel motivatie hun gedachten richten op hoe zich zouden voelen als ze hun droom hebben waargemaakt en hoe het leven er dan uit zou kunnen zien. 

  

Zonder een mooi vooruitzicht is het voor iedereen moeilijk om gemotiveerd te blijven. Een beetje fit blijven is geen doel die sterke motivatie kweekt, maar een doel die 180 graden verschil maakt doet dat wel. Durf grote doelen te stellen waarbij het eindresultaat iets is waar je echt trots op kan zijn. De 3 belangrijkste geheimen naar een zeer sterke motivatie om te sporten zijn je redenen, een duidelijk doel en visualisatie. 

1 Redenen - Mensen met een sterke reden zijn altijd gedreven. Denk aan bijvoorbeeld mensen die flink zijn gepest voor hun gewicht en willen laten zien waar zij toe in staat zijn. Of mensen die het volledig zat zijn om slecht in hun vel te zitten en er alles aan willen doen om goed over zichzelf te voelen. Een sterke reden achter je doel plaatsen boost de motivatie gigantisch. 

2 Duidelijk doel - Als je geen duidelijk doel hebt zul je het sporten regelmatig uitstellen en dat is ook logisch. Waarom zou je ergens hard voor gaan werken als het toch niet veel verschil maakt? Stel jezelf een doel die echt verschil maakt. Een doel dat bij het behalen ervan je oprecht gelukkig bent. Wees specifiek, zodat je mind met ideeën komt op welke manier dat haalbaar is. Wil je 10 kilo afvallen binnen 3 maanden of wil je dit jaar 5 kilo spiermassa aanmaken en er gespierd uitzien? Een duidelijk doel boost de motivatie om te sporten enorm.

3 Visualisatie - Focussen op hoe het zou voelen als je visie en wensen werkelijkheid werden creëert een supersterk verlangen. Een sterk verlangen waar regelmatig op gefocust wordt beinvloed ons gedrag en ons gedrag vormt de acties die we ondernemen. Terwijl je muziek aan het luisteren bent, een douche neemt of onderweg bent… visualiseer de nabije toekomst als succesvol. Zie jezelf de droom leven en volledige zelfvertrouwen bezitten. Een geweldig vooruitzicht geeft je de motivatie om te sporten, omdat je weet dat elke training je dichterbij je droomleven brengt. 

 

Schrijver: Badreddine Boutaybi

 


Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Soortgelijke Blogberichten

Kun je intrinsieke motivatie opbouwen?
Intrinsieke motivatie staat voor motivatie dat vanuit jezelf komt in plaats van externe factoren. Intrinsieke motivat...
Lees meer
Hoe creëer je een positief mindset?
Wat is mindset? Mindset is mentaliteit. Met een positief mindset kun je een prachtige levensstijl voor jezelf creëren...
Lees meer
Hoe krijg je meer zelfvertrouwen?
Er wordt niet vaak over meer zelfvertrouwen krijgen gesproken omdat dit wat persoonlijk ligt en de meeste het gevoel ...
Lees meer